""
Familj, stöd & omsorg
12 feb 2024

Nattpatrull i centrala Pajala blir snart verklighet

Pajala kommun söker nu undersköterskor till den nystartade gruppen för nattbaserat hemtjänstarbete i Pajala C.

I Pajala har det tidigare inte varit möjligt att bevilja hemtjänst under natten eller utanför ordinarie arbetstid. I stället har man behövt placera individer som har ett behov av insatser eller stöd nattetid på särskilda boenden eller korttidsboenden.

I höstas beviljades stöd och omsorgssektorn medel för att möjliggöra en nattpatrull i centrala Pajala.

-  Förhoppningen är att detta ska resultera i minskat behov av platser på Särskilda boenden och Korttidsboenden, så att dessa platser kan nyttjas för individer som har ett mer omfattande biståndsbehov, säger Gabriella Latvala, verksamhetsansvarig.

Nattpatrullen är en biståndsbedömd insats där personal från hemtjänsten kan erbjuda stöd och insatser på nattetid.

- Nattpatrullen ska arbeta för trygghet, delaktighet, självbestämmande och kontinuitet. Vi söker nu personer som vill vara en del av ett motiverat team med lång erfarenhet som kan förverkliga detta, säger Gabriella Latvala.

Intresserad av att bli en del av nattpatrullen

Den som är utbildad undersköterska och har erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen har möjlighet att söka någon av de tre utannonserade tjänsterna till nattpatrullen.

- Vi söker dig som har ett gott bemötande, är lyhörd för våra kunders behov och som sätter guldkant på våra kunders tillvaro, berättar Gabriella.

Rekrytering av undersköterskor till nattpatrullen i Pajala C sker löpande.

Få stöd av nattpatrullen

Den som är intresserad av insatser och stöd från nattpatrullen kontaktar sin biståndshandläggare och gör en ansökan om hemtjänst.

- Om man anser sig vara i behov av denna insats är det viktigt att man i sin ansökan är tydlig med att behovet av hjälp finns även nattetid, säger Gabriella Latvala.

Kontakt

Socialchef

Carin Johansson

E-post:

Verksamhetschef Äldreomsorgen / LSS

Gabriella Latvala

E-post:
Publicerad 09 feb 2024 02:47
Senast uppdaterad 12 feb 2024 08:30