Rådgivning för etablerade- eller nystartsföretag

Är du intresserad av att starta ett eget företag eller önskar du rådgivning kring ditt redan etablerade företag? Vi på kommunen tillsammans med våra samverkanspartners finns som stöd för dig i processen.

Vill du starta eget företag?

NyföretagarCentrum Nord erbjuder rådgivning till dig som funderar på att starta företag eller nyligen startat eget. Rådgivning är alltid kostnadsfri, konfidentiell och objektiv. NyföretagarCentrum Nord har verksamhet i Luleå, Haparanda, Övertorneå och Pajala. Via länken här nedan kan du läsa mer om verksamheten, olika aktiviteter, hitta kontaktuppgifter samt boka tid för rådgivning via webbokningen. Rådgivningen kan genomföras på  plats i Pajala eller online. Du som nystartad företagare har möjlighet att få rådgivning upp till tre år efter uppstart.

Under 2020 kommer även en satsning göras inom områdena för unga företagare, kvinnliga företagare och genrationsväxlingar.

 

Går du in tankarna om ägarskifte eller generationsskifte i ditt företag?

Oavsett orsaken till att ett ägarskifte ska genomföras så är frågorna ofta många. Hur hittar jag intressenter, vilka olika lösningar finns det, hur mycket kostar det och kanske viktigast av allt; hur gör man?

CooCon Nord drivs av Connect och Coompanion tillsammans med Almi Nord och en handfull erfarna och kompetenta partners och har som syfte att förenkla ägarskiftesprocessen för dig som företagare.

Som deltagare i CooCons program genomgår ditt företag fyra steg:
1. Behovsanalys
2. Språngbräda 1
3. Kunskapsmoduler med hållbarhetsanalys
4. Språngbräda 2

Efter genomgången process, som tar mellan fyra och sex månader, får du ett sammanfattande dokument som kan ligga till grund för ditt fortsatta arbete med ett ägarskifte.

Läs mer om ägarskiften på länken nedan till höger.

 

Välkommen att kontakta oss för mer information!