Sjutton förskolebarn sitter runt en eld. Liggunderlag på snön. Två förskollärare berättar något.

Lillskogens förskola- Pajala

Lillskogens Förskola är centralt belägen i Pajala, i nära anslutning till sporthall, badhus, affärer och andra faciliteter. Trots det centrala läget har vi tillgång till ett parti fin skog som har fått ge namn åt förskolan. Skogen ligger oss väldigt varmt om hjärtat och där har vi mycket skoj, samtidigt som vi lär oss massor om naturen.

För övrigt har vi dessutom en ypperlig utemiljö med rejäla ytor och nybyggda klätterställningar, gungor, lekstugor mm. Lillskogen är Pajalas största och den enda förskolan med 3 avdelningar- Renen(3-5 år), Ekorren(3-5 år, Haren(1-3 år)

Vi har erfarna, medutforskande, empatiska pedagoger som ständigt utmanar barnen till att lära sig mer, och aldrig sluta att vara nyfikna. Allt vi företar oss med genomsyras givetvis av Läroplan för förskolan - Lpfö 18 - som ger oss grunden vi står på och säkerställer den pedagogiska kvalitén i vårt arbete.

Vad gäller IIT så följer så följer vi den senaste utvecklingen. Vi vill lära oss, är kunniga, intresserade och utforskar den ständigt föränderliga, digitala världen, tillsammans med barnen.

Minoritetsspråken, och främst då Meänkieli är ett naturligt inslag i vår verksamhet. Vi har pedagoger som pratar både Meänkieli och Finska.