Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Foto: Lotta Nyberg

Naturkartan

Pajala kommun vill främja friluftslivet för både privata och professionella utövare och är sedan sommaren 2023 ansluten till den rikstäckande Naturkartan.

Vår kommun är stor och full av sparsamt exploaterade områden. Genom Naturkartan får du upptäcka utflyktsmål, fiskesjöar, skoterleder, skidspår och mycket mer inom Pajala kommun med hjälp av Naturkartan.

Naturkartan är en modernt utvecklad friluftsguide för webb och app i mobilen, som används av företag, myndigheter och föreningar för att inspirera och vägleda folk till ett rikare friluftsliv. Tjänsten fungerar som ett modernt alternativ till broschyrer och enkla webbsidor för att tillgodose invånarnas önskemål om att hitta ut i naturen.

Pajala kommun ansvarar för ett basutbud i kartan och samarbetar med lokala föreningar för att säkerställa att bygga upp innehåll och uppdatera informationen. Innehållet är under uppbyggnad och utvecklas kontinuerligt.

Under vintern 2023/2024 kommer fokus ligga på att publicera skoterleder; både den kommunöverskridande T4 samt mindre lokala leder. 

Information om fiskekort finns på respektive sjö för de fiskevårdsområden som använder sig av digital fiskekortsförsäljning eller har information tydligt på plats vid respektive vatten. 

 

  • Vill du tipsa om ett besöksmål som borde finnas med i kartan? 

Kontakta Johanna Funck

  • Vill er förening vara med och bidra till kartan genom att markera ut skidspår, skoterleder eller kanske till och med använda den för att kommunicera spårstatus?

Kontakta Mikael Sturk

  • Är ert fiskevårdsområde intresserad av att ansluta er till digital fiskekortsförsäljning? 

Kontakta Lars Munk, Heart of Lapland. lars@heartoflapland.se, 070 22 50 164