Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Idrottsanläggningar

Pajala kommun äger ett flertal idrottsanläggningar i kommunen och utöver det tillkommer även anläggningar som ägs och drivs av föreningar. I vår kommun kan du utöva sporter inom både lag, grupp och individuellt och tack vare det engagerade föreningslivet finns möjlighet att hitta en sport eller träning som passar just dig.

Här nedan får du en överblick över det stora utbud som finns runt om i våra största byar. Vi hänvisar er till att söka upp respektive by via sökfunktioner på nätet eller sociala medier för att få aktuell information om öppettider och träningsmöjligheter mm.

Du har som förening ,företag eller privatperson möjlighet att boka kommunens badhus och sporthallar för exempelvis evenemang eller kalas. På länken nedan kan du se lediga tider för Rian, Gamla sporthallen och dagcenter. Du bokar sedan genom att kontakta oss på telefon, se kontakt nedan.

Idrottsanläggningar och verksamheter

I centralorten finns Rian-området med sporthallen och islada samt konstgräsplan och skidspår. I centrum finns "gamla sporthallen" som inrymmer sporthall med läktare, dans- och gruppträningslokal samt föreningsdrivet gym. I centrum finns även ett badhus.

Här finns vintertid skidpår med anknytning till Pajalas skidspår vilket möjliggör många olika distanser. 

På berget Palovaara finns en slalombacke med fyra nedfarter och en knapplift som drivs av den lokala idrottsföreningen. I Sattajärvi finns också ett stort utbud av  skidspår som är delvis upplyst. På skolgården finns även en hockeyrink.

I Korpilombolo finns Tallhallen som är en sporthall och gym där ett brett utbud av träningar erbjuds. I utkanten av byn finns Viavallen med fotbollsplan och elljusspår som drivs av den lokala idrottsföreningen. 

Här finns sporthall, gym och elljusspår där olika träningsmöjligheter ges genom den lokala idrottsföreningen. Tärendö har även fotbollsplan och motionsspår.

I Junosuando finns ett föreningsägt badhus med bastu och café och i samma byggnad finns också sporthall och gym. I byn finns även fotbollsplan, elljusspår, hockeyrink och skyttebana.

I Allhuset i Kangos finns en sporthall och gym med olika träningsmöjligheter. På skolgården finns en multiarena som vintertid är isbelagd för skridskoåkning och i byn finns även delvis belyst elljusspås,  fotbollsplan och utebad.