Förändrade renhållningsturer under v18. Onsdagens tur (1:a maj) körs på torsdag och torsdagens tur ( 2:a maj) körs på fredag.

Vänliga hälsningar
Kommunalteknik

Händer som möts med vigselringar på fingret.

Vigsel

I Pajala kan ni gifta er borgerligt och det är kostnadsfritt förutsatt att akten äger rum i kommunhuset. Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket och bokar själv tid med en vigselförrättare.

Tänk på att vara ute i god tid med att ansöka om hindersprövning, den gäller i fyra månader och ska tas med till vigseln. Ytterligare information om hindersprövning finns hos skatteverket.

Ni måste själv boka tid hos en vigselförrättare, nedan har ni kontaktuppgifter till dessa. Pajala kommunhus tillhandahåller lokaler gratis men vill ni vigas på någon annan plats så har vigselförrättaren rätt att begära ersättning för resan, detta bekostas av paret i överenskommelse med vigselförrättaren.

Under vigseln skall två myndiga vittnen närvara. Det kan vara släktingar, bekanta eller vänner. Saknar ni möjlighet att ordna egna vittnen kan förrättarna vara er behjälpliga med vittnen om akten sker under kontorstid och i kommunhuset.

Glöm inte att ta med legitimation, eftersom ni måste legitimera er inför vigselförrättaren. Även vittnena ska kunna legitimera sig.

Efter akten får ni ett vigselbevis.