""

Annika Pekkari - Speciallärare

Jag heter Annika Pekkari och arbetar som Speciallärare i matematik. Jag jobbar på Centralskolan i Pajala samt är med i den centrala elevhälsan i kommunen. Jag bor i Pajala. 

 Vad är det bästa med ditt jobb? 

Det bästa med mitt arbete är att få jobba med elever och ungdomar, att långsiktigt kunna följa deras utveckling, se helheten, öka lärandet och få elevers skolvardag att fungera. Samarbetet med övriga professioner i elevhälsan och den positiva känslan av att jobba i team är viktigt för mig. Genom att skapa aktiviteter där samarbete, trygghet, trivsel är i fokus för att stärka friskfaktorerna och skapa god hälsa. För hälsa och lärande går hand i hand. 

 När känner du att du gör skillnad på jobbet? 

Jag känner att jag kan göra stor skillnad för barn/ungdomar genom att kunna hjälpa elever med lärandestrategier och motivation, men även när jag kan göra matematiklärandet synligare och mer lättillgängligt.   

Är det något med ditt jobb som är svårt eller utmanande? Vad i så fall? 

Eftersom jag är speciallärare i matematik kan en utmaning vara att få elever att förstå att matematik är roligt och finns överallt i samhället.  

Vad önskar du att fler kände till om ditt yrke eller arbetsplats? 

I mitt yrke har jag en stor frihet att styra över mitt arbete, samt att jag har möjlighet att driva utvecklingsarbete i samarbete med lärare för att utveckla undervisningen. På min arbetsplats känner jag mig trygg, det är högt i tak och jag har trevliga kollegor. 

 

""