Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Välkommen hit

Är du nyfiken på att flytta till Pajala kommun? Välkommen! Pajala befinner sig i en expansiv fas med stor tillväxt av nya företag och ett brett utbud av jobbtillfällen. Vi är också en av landets tryggaste kommuner.

Inflyttarservice

Inflyttarprojektet Hej Hemby samarbetar med lokala arbetsgivare för att effektivt kunna matcha din kompetens och önskemål om jobb. Vi hjälper dig också att hitta ett passande boende och få de rätta kontakterna iför din flytt och när du är på plats. Tillsammans gör vi din flytt till ett spännande äventyr. 

  • Vi hjälper till att söka ett boende som passar dina önskemål och behov
  • Söker du jobb eller vill studera? Vi knyter ihop dig med arbetsgivare som matchar din kompetens eller utbildningsanordnare som kan erbjuda den utbildning du söker. Pajala kommun erbjuder också support i uppstart av företag tillsammans med vår samarbetspartner NyföretagarCentrum Nord.
  • Vill du komma på ett besök? Vi erbjuder kostnadsfria guidade turer där du får bekanta sig med skola, bostäder, arbetsgivare och fritidsaktiviteter. 

Anmäl gärna ditt intresse via länken nedan så kontaktar vi dig inom kort.

 

Pajalakoll:

  • Här bor 6 000 invånare fördelat på mer än 80 byar. Här lever vi inte trångt, det finns 8 000 km2 att röra sig på, alltså 1,3 km2 per person!
  • Pajala är en av Sveriges tryggaste kommuner
  • Genom kommunen rinner fem älvar.
  • Vår kommun är en av de bästa platserna att se norrsken på, från september till april, i juni tar midnattssolen vid och skiner dygnet runt i 40 dagar.

 

Via vår servicekarta kan du se var bland annat förskolor, skolor, byalokaler och idrottsanläggningar är lokaliserade.

Pajala är ansluten till Naturkartan tillsammans med grannkommunerna i Norrbotten och här hittar du leder, utflyktsmål och fiskevatten.

Läs vår populära Glesbygdshandbok för att få en känsla för platsen.

 

Alla länkar hittar du längst ner på sidan.