Många händer på en liggande trästock

Jag vill bli vikarie

Vill du också ha Sveriges viktigaste jobb? Vill du ha ett jobb som gör skillnad för medmänniskorna?

Du blir en nyckelperson inom våra verksamheter när behov av vikarier uppstår med kort varsel. Du arbetar på flera olika arbetsplatser och arbetstiderna varierar beroende på verksamheternas behov. Du får värdefull erfarenhet, arbetsglädje och möjlighet att knyta kontakter i flera olika verksamheter. Som vikarie har du en personlig kalender i systemet Time Care Pool där du uppger vilka dagar och tider du vill arbeta. Din tillgängliga tid matchas mot våra verksamheters vikariebehov. När du blivit anställd som korttidsvikarie är bemanningsenheten din arbetsgivare och det är till dem du vänder dig när du har frågor gällande din anställning. 

Så blir du korttidsvikarie - steg för steg

  • Ansök på lediga jobb
  • bifoga CV
  • bifoga Personligt brev

Om du går vidare blir du kontaktad av bemanningsenheten för en intervju.

Ta med:

  • betyg och/eller utbildningsbevis från utbildningar du gått
  • arbetsgivarintyg från tidigare arbeten 
  • 2 st referenser från tidigare arbetsgivare

Om du erbjuds arbete:

  • Kontaktas du av bemanningsenheten för överenskommelse av lön och anställningsavtal skrivs
  • Du lär dig systemet time care pool samt hur lön utbetalas
  • Arbetsplatsintroduktion med bredvidgång på arbetsplatser

När du har arbetat cirka tre månader kommer vi att följa upp hur det går för dig. Det innebär att vi kontaktar chefer på arbetsplatser där du arbetat. Vid behov kontaktar vi dig. Du kan när som helst själv kontakta oss på Bemanningsenheten om du har behov av att återkoppla kring något i arbetet.

Som vikarie måste du alltid meddela din frånvaro till arbetsplatsen du är bokad på. 

Gravida betraktas som riskgrupp Covid-19 från graviditetsvecka 20 Socialstyrelsen bedömer att gravida ska betraktas som riskgrupp från graviditetsvecka 22. Med inkubationstid blir det från graviditetsvecka 20. Extra försiktighet rekommenderas för att undvika att smittas av coronaviruset. Vid arbete i vård- och omsorg och inom barnomsorgen samt i andra arbeten med många fysiska kontakter innebär det en generell risk att utsättas för smitta. Om risk för smitta inte kan undvikas i arbetet betyder det att Pajala kommun som arbetsgivare kan komma att fatta beslut om att förbjuda medarbetare att arbeta från och med graviditetsvecka 20. Blir du förbjuden att arbeta under graviditeten så kan du söka graviditetspenning via Försäkringskassan.