Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Vid utflytt

Ska du flytta eller sälja din fastighet? Gör ett ägarbyte senast samma dag som du lämnar över huset i e-tjänsten nedan. Här hittar du information om hur du gör ett ägarbyte eller en adressändring.

Vi får inte information om försäljning av villor och radhus från något register och det är därför viktigt att du som säljare anmäler ägarbytet. När den nya ägaren registrerats övergår betalningsansvaret för vatten- avlopps- och avfallstjänsterna till denna. Fram till dess att ägarbytet anmäls är säljaren betalningsansvarig. Ägarbyte och flyttanmälan av både avfall och vatten gör du samtidigt i e-tjänsten nedan. Den nya ägaren tar över de abonnemang du har och kan ändra dem efter ägarbytet vid behov.

Gör såhär

  1. Läs av vattenmätaren på flyttdagen så att din faktura blir korrekt. Du är ansvarig för abonnemanget fram till detta datum.
  2. Fyll i formuläret nedan, gärna tillsammans eller i samråd med köparen. Kom ihåg att ange din nya adress dit slutfakturan ska skickas.
  3. När flyttanmälan kommer in till oss skickar vi en flyttfaktura till dig. Det är din slutgiltiga faktura och avtalet med oss är därmed avslutat.
  4. När ägarbytet är registrerat hos oss så skickar vi en bekräftelse till den nya ägaren.

Uthyrning

Om du hyr ut ditt hus står du kvar på avtalen hos oss.