Förändrade renhållningsturer under v18. Onsdagens tur (1:a maj) körs på torsdag och torsdagens tur ( 2:a maj) körs på fredag.

Vänliga hälsningar
Kommunalteknik

Feriearbete

Varje sommar erbjuder Pajala kommun skolungdomar feriearbete.

Det första jobbet är kanske det viktigaste steget att börja sitt yrkesliv på och ger dig chansen att tjäna egna pengar. Du får värdefull erfarenhet samt kunskap om vilka yrkesvägar det finns inom den kommunala sektorn. Vi hoppas att vi väcker ett intresse för de viktiga välfärdsjobben och att du kommer att uppleva Pajala kommun som en attraktiv arbetsgivare. Du söker feriejobb under fliken lediga jobb.

Feriearbete 2024

Pajala kommun erbjuder 15 dagars sommarjobb till ALLA skolungdomar som går åk 9 eller gymnasiet.
En förutsättning för att erhålla sommarjobb är att du är skriven i Pajala kommun och att du inte har ett annat sommarjobb.

Feriearbeten vid Pajala kommun finns i olika verksamheter som t ex Fritidsenheten, Kost och hygien, HR/ekonomi, Kommunkansliet, Teknik och Service, Äldreomsorg.

Detta är de perioder du kan välja mellan:

Period 1 240617-240705     

Period 2 240708-240726

Följande löner gäller för feriearbetare 2024:

16-17 år= 75 kr/tim

18-19 år=85 kr/tim

Lönen inkluderar semesterersättning.

Din arbetstid är 6 timmar per dag. Du får inte jobba kvällar eller helger

Du är försäkrad via din skolförsäkring. 

Ansökan

Ansökan öppnar den 1 april 2024 och du kan skicka in din ansökan till och med den 30 april 2024.

Du ansöker via rekryteringsannonsen som du hittar på vår lediga jobb sida från och med 1 april.   

När Du ansöker om sommarjobb är det särskilt viktigt att ange en aktuell e-postadress. ALL information om sommarjobbet skickas via e-post.

I din ansökan skriver du
- vilka områden du är intresserad av att jobba inom och
- vilken period du helst vill ha.
Vi kommer försöka placera dig på den arbetsplats du önskat, men om förstahandsvalet inte fungerar är det bra om du angett alternativ.

Då antalet platser är begränsade kommer urval göras (se mer information under rubriken Urval).

I slutet av maj får du information via e-post om var du fått arbete, vilken period, vem som är din handledare och hur ni kommer i kontakt med varandra. OBS att det är mycket viktigt att du skrivit rätt e-postadress i din ansökan.

VIKTIGT! Den som vill arbeta inom förskola/fritidshem måste i förväg kunna visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det begär du via polisens hemsida https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/  Var ute i god tid med din begäran. Om du saknar svenskt personnummer behöver du i god tid ansöka om ett samordningsnummer från skatteverket, du behöver även ha tillståndet AT-UND.

Urval

Pajala kommun har ett begränsat antal ferieplatser och kommer i första hand erbjuda dessa till personer som gått ut åk 1 eller 2 på gymnasiet. Om platserna inte räcker till kommer personer som inte haft något feriearbete tidigare att prioriteras. Om platser blir över från ovanstående urvalsgrupp erbjuds även personer som gått ut åk 9 på grundskolan platser.

Övrigt

Information om minderårigas arbetsmiljö kan du få om du följer länken https://www.av.se/arbetsmiljoarbete-och-inspektioner/arbetstagarens-deltagande-i-arbetsmiljoarbetet/unga-i-arbetslivet/


Välkommen med din ansökan. Om du har frågor kan du skicka in dem till feriejobb@pajala.se

Så här söker du feriejobb ungdom, steg för steg

 • Bifoga ett personligt brev med din ansökan (sparat i word eller pdf) där du berättar du lite om dig själv t ex vilka intressen du har, gärna något som är riktat mot det arbete du önskar.
 • Ange vad du är intresserad av att jobba med/områden du vill jobba inom
 • Ange vilken period du önskar arbeta, rangordna gärna (första hand, andra hand, tredje hand). Vi försöker placera dig på den arbetsplats du önskat och den period du vill. 
 • All information till dig kommer att skickas via e-post. Därför är det jätteviktigt att du skriver in rätt e-postadress i din ansökan. Det måste också vara en adress som används regelbundet.

Alla som sökt feriearbete får ett besked i slutet av maj månad med information om:

 • var du har fått arbete
 • vilken period du blivit placerad
 • vem som är din handledare samt hur och när du ska kontakta handledaren.
 • om du ska begära utdrag ut belastningsregistret så informerar vi om hur du ska göra
 • du måste tacka JA eller tacka NEJ inom angivet svarsdatum. 

När du tackat JA till feriejobb ungdom så får du via din e-post information:

 • när anställningsavtalet ska skrivas på
 • och hur du anmäler vilket konto du vill ha din lön till. Har du inte anmält något konto utbetalas lönen via avi och då får du betala en avgift när du löser in den.
 • Det är viktigt att du kontaktar handledaren i god tid så du får reda på tid och plats för din första arbetsdag.