Pajala kommun kommunicerar

För att nå alla som lever, vistas och verkar i kommunen med information från Pajala kommuns verksamheter använder vi oss av följande tillvägagångssätt.

Pajala kommun ser information och kommunikation är en grundförutsättning för insyn, delaktighet och inkludering för de som bor, verkar och vistas i Pajala kommun. Vi strävar därför efter att vår kommunikation ska vara:

  • Anpassad
  • Planerad
  • Relevant & aktuell
  • Saklig & begriplig
  • Snabb & proaktiv
  • Öppen & tillgänglig

Vi arbetar även för att kommunikationen ska vara kostnadseffektiv med tydlig avsändare och prioriterar därför främst våra egna kommunikationskanaler för att nå ut med information. 

På vår webbsida hittar har vi samlat all information som du som invånare och företagare kan behöva ta del av. Vi hänvisar även besökare och inflyttare vidare till de webbplatser (visitpajala.se och hejhemby.se) som samlat information som är relevant för dom.

På pajala.se hittar du även information om oss som arbetsgivare och kan se lediga tjänster hos oss. Vid allvarliga situationer kommer ett rött fält finnas överst på startsidan där du kan klicka för att snabbt komma till den rätta informationen.

Välkommen att följa oss på sociala medier där vi delar information som är aktuell just nu, sprider positiva vibbar om vår kommun, inbjudningar till evenemang eller satsningar som vi arrangerar eller medfinansierar. Här berättar vi också om våra olika verksamheter och hur det är att jobba hos oss. Vi lyfter också en del av utbudet inom lediga jobb.

Vi finns på instagram, facebook och LinkedIn. Sök efter pajala kommun så hittar du våra officiella konton. 

Driftinformation inom väg, vatten och avlopp, renhållning, åvc och fiber kommuniceras på det specifika driftkontot Pajala kommun- driftinformation som finns på Instagram och Facebook.

På vår You Tube-kanal publicerar vi filmer som producerats samt sändningar från Kommunfullmäktige.

Som fastighetsägare kan du registrera ditt nummer för att ta emot sms-utskick när det uppstår driftavvikelser inom vatten/avlopp, fiber, vägar och renhållning i ditt område.

Anslut dig till SMS-tjänst

Du som företagare i kommunen kan prenumerera vårt nyhets som skickas ut en gång per månad via mail Här lyfter vi upp exempelvis förändrade rutiner som rör dig som företagare, nyheter inom det lokala näringslivet och inbjudningar till möten eller utbildningar.

Prenumerera på nyhetsbrev för företagare

Pajala kommun har avtal med Tornedalens reklam & media. Det innebär att vi en (ibland fler)kommunsida med information i Tornedalsbladet som levereras till alla hushåll i kommunen en gång varannan vecka. Här annonserar vi främst kungörelser men även annan information som exempelvis service och tjänster som kommunen erbjuder.

Information om evenemang som anordnas i kommunen hittar du i Visit Pajalas evenemangskalender. Där kan även du som förening, privatperson eller företag lägg in offentliga evenemang som ni anordnar.