""
Foto: Anna Thors

Charlotte Kalla- stipendium

Skidåkaren Charlotte Kalla är född och uppvuxen i Tärendö och efter hennes insats i OS i Pyeongchang 2018 beslutade sig kommunledningen att upprätta ett stipendium för att stödja, belöna och stimulera unga idrottsutövare i Norrland och specifikt glesbygd .

Stipendiet riktar sig till unga idrottsutövare i Norrland och sett särskilt fokus läggs på de som är verksamma i glesbygdskommuner där möjligheterna för elitsatsning har liknande förutsättningar som Charlotte Kalla hade i IFK Tärendö under sin ungdomstid.

Stipendiet riktar sig till utövare i åldern 16-20 år.

Juryn består av ungdomstränare och ledare från idrottsklubbar i Pajala kommun som i samråd med kommunansvarig gå igenom ansökningar som inkommit efter utlysning. Juryn föreslår ett antal kandidater och i samråd med Charlotte Kalla väljs sedan en stipendiemottagare. Stipendiet på 15 000 kr kommer att tilldelas idrottsutövare i åldern 16–20 år som under ansökningsåret har utmärkt sig genom dokumenterade prestationer, hög träningsnärvaro och kamratanda.


Ansökan görs skriftligt via mejl till Pajala kommun inom utsatt ansökningsdatum. Ansökningen ska vara motiverande och inneha dokumenterade prestationer samt presentera utövarens framtidsvisioner. Ansökan skickas till stipendium@pajala.se

Läs hela informationen som finns bifogad under Dokument. 

 

Ansökningsperioden för 2024 är öppen mellan 17 april- 12 maj

 

Tidigare stipendiater

2018 - William Poromaa - längdskidor

2019 - Joel Andersson- volleyboll

2020 - Märta Rosenberg - längdskidor

2021- Ruben Rosenfors - snowboard

2022- Elvira Erssson- brottning

2023 - Melwin Kaikkonen - motocross