""
Familj, stöd & omsorg
08 sep 2023

Personal inom stöd och omsorg erbjuds kurs i meänkieli

Stöd- och omsorgssektorn och Studieförbundet Vuxenskolan samverkar i ett språkprojekt som möjliggör för ett 20-tal personer som arbetar inom stöd och omsorg att lära sig meänkieli.

I veckan startade ett språkprojekt inom meänkieli där cirka 20 personer deltar. 
 - Många av våra brukare i kommunen talar meänkieli och för många kanske det är det språket som finns kvar när annat glöms bort. Därför är det viktigt att vi har personer inom verksamheterna som förstår och talar meänkieli men också de som vill lära sig, förbättra och utveckla språket, säger Klara Åstrand, projektkoordinator Pajala kommun. 

Kursdeltagarna kommer att ses vid tio tillfällen under hösten för att lära sig meänkieli. Både fysiska träffar och digitala träffar erbjuds och ledare för undervisningen är Hillevi Rantatalo. Satsningen på meänkieli är möjlig tack vare ekonomiskt bidrag från minoritetsspråkmedel. 

Kontakt

Projektkoordinator

Klara Åstrand

E-post:

Studieförbundet Vuxenskolan

E-post:
Publicerad 08 sep 2023 10:40
Senast uppdaterad 08 sep 2023 11:02