""
Foto: Nastia Hurza
Arbete & näringsliv
07 sep 2023

Aurora Network på studieresa i Pajala

Aurora Network har samlat kvinnliga företagare från nätverken i Boden, Haparanda, Övertorneå och Pajala för en gemensam studieresa. Under resans första dag besökte deltagarna tre företag i Pajala.

Temat för studieresan är generationsägande och kulturarv. Deltagarna får ta del av hur företagen de besöker har jobbat med sin affärsutveckling och bland annat vävt in kulturarvet i deras varor, tjänster och upplevelser. Syftet med att anordna gemensamma studieresor är för att ge medlemmarna i Aurora Network möjlighet att vidga sitt kontaktnät och skapa fler affärsmöjligheter. 

Marietta Ruona driver bland annat skönhetssalong i Haparanda och har varit med på flertalet studieresor som Aurora Network anordnat. 

- Jag tycker att studieresorna är jättebra, man får inspiration och ny input. Det har jag upplevt varit värdefullt för mig som egenföretagare, berättar Marietta. 

Under torsdagen, som var resans första dag, besökte deltagarna tre företag i Pajala kommun. Första stoppet gjordes i Tärendö på Artic River Lodge där Kristina Inga tog emot deltagarna och berättade om verksamheten. Därefter bjöds det på lunch på Bykrogen och Johanna Nilsson berättade bland annat om hur det är att arbeta med sin familj. Sista stoppet i Pajala gjordes hos Snells där Mimmi Snell berättade om företagets historia, hur verksamheten ser ut idag och vad de har framför sig. 

Studieresan fortsätter mot Haparanda med övernattning i Kukkolaforsen. Under morgondagen kommer deltagarna att få besöka tre företag i Haparanda samt ta del av information från Norrbotten Invest. 

Tack vare finansiärer som täcker kostnader för bussresor, fika, lunch, middag och all planering kring studieresan är övernattningen den enda kostnaden för deltagarna.

Affärsnätverket Aurora Network drivs av NyföretagarCentrum Nord i samarbete med Boden, Haparanda, Pajala och Övertorneå kommun, Sparbanken Nord och ALMI Nord.

Om Aurora Network

Aurora Network är ett affärsnätverk för kvinnor som driver företag i Norrbotten. Nätverket syftar till att bidra till personlig utveckling, bredda affärskontakter och utveckla nya affärssamarbeten lokalt och över hela Norrbotten. Deltagandet är kostnadsfritt i samarbete med kommun och samarbetsparter i näringslivet. Pajala kommun är en av fyra orter i Norrbotten där Aurora Network är etablerat. 

Om du är intresserad av att bli medlem i nätverket kan du kontakta Monica Wikström-Johansson. 

Kontakt

Kontaktperson Aurora Network Pajala

Monica Wikström-Jonsson

E-post:

Näringslivsutvecklare

Robert Hawkins

Email
Telefon nr: 0978-12112
Publicerad 07 sep 2023 04:31
Senast uppdaterad 07 sep 2023 04:31