""
Arbete & näringsliv
08 sep 2023

Ny sida håller dig uppdaterad om Pajalas näringsliv och tillväxt

I dagarna lanserades Pajala kommuns nya Facebook sida Näringsliv och tillväxt Pajala. Den vänder sig till dig som är intresserad av kommunens näringsliv och samhällsutveckling.

I årets undersökning av det lokala företagsklimat framgick att många av företagarna önskar bättre information från kommunen. Ett steg i att möta det behovet är den nya Facebooksidan som lanserades i dagarna.

- Sidan syftar till att engagera och informera om näringslivet och tillväxten i Pajala kommun. Vår ambition är att dels dela matnyttig information som exempelvis möjligheter att söka finansiering från våra samverkanspartners, vad du behöver tänka på när du söker tillstånd och viktiga datum att förhålla sig till. Men också reportage från företagsbesök, inbjudningar till evenemang och statusrapporter från pågående eller kommande aktiviteter och projekt, säger Fredrik Holmström, utvecklingschef Pajala kommun.

Facebooksidan Näringsliv och tillväxt Pajala är ett komplement till Pajala kommuns övriga kommunikationskanaler som exempelvis webbsidan pajala.se där all information om kommunens verksamheter, tjänster och service finns samlad. Pajala kommuns huvudkonto på Facebook och instagram kommer fortsatt att finnas kvar och aktivt dela information från alla kommunens verksamheter.

- Fördelen med sociala medier är möjligheten till interaktion med följarna. Vi hoppas att de som följer oss delar med sig av vad de vill veta mer om, om de har frågor eller funderingar, säger Robert Hawkins, näringslivsutvecklare Pajala kommun.

Viktigt med det personliga mötet

Parallellt med utvecklingen av kommunens digitala kanaler sker ett arbete för att i större utsträckning kunna skapa mötesplatser för aktörer inom näringslivet och kommunen.

- Vi vet att den bästa kommunikationen sker genom dialog i det personliga mötet. Vi arbetar för att försöka hitta fler forum där aktörer från näringslivet och kommunen kan mötas, avslutar Fredrik Holmström.

Kontakt

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:

Näringslivsutvecklare

Robert Hawkins

Email
Telefon nr: 0978-12112

Strategisk utveckling

E-post:
Publicerad 08 sep 2023 08:49
Senast uppdaterad 08 sep 2023 09:48