Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Nätverksträff med Aurora Network i Tärendö
Arbete & näringsliv
24 mar 2023

Aurora Network fortsätter att växa

Deltagarlistan var lång inför tisdagens träff på Arctic river lodge i Tärendö där ca 30 företagare från stora delar av kommunen möttes upp för att lyssna på Saras föreläsningen om att bygga hållbara företag och för att träffa varandra.

Tisdagen den 21 mars träffades Aurora Network Pajala på Artic river lodge i Tärendö. Det var god uppslutningen på träffen där ett 30-tal kvinnliga företagare och möjliggörare för nätverket samlats. 
Under träffen fick deltagarna möjlighet att ta del av Sara Olssons föreläsning om att bygga hållbara företag. Sara influerar fler till omställning och hållbart liv i sociala medier, föreläser och håller kurser inom second hand, hållbart mode och återbruk. Under kvällens föreläsning pratade Sara om vad hållbart företagande är, hållbar utveckling och hur man får in hållbarhet i sitt företagande.
- Hållbar utveckling är utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov, berättar Sara. 
Sara fokuserade även mycket på ekonomisk hållbarhet och hur man kan tänka för att skapa en cirkulär och hållbar affärsmodell.
- Hållbart företagande skapar massor med möjligheter, innovation och konkurrensfördelar. Det skapar förmåga att hantera risker och att skapa vinst i framtiden, säger Sara. Föreläsningen finansierades av AllaNova, ett kapitalförvaltning- och investeringsbolag som ägs av Allan Lehto med familj. 
Under nätverksträffen åt deltagarna middag tillsammans, knöt kontakter och diskuterade hållbart företagande i grupp. Middagen finansierades av Almi som är en av medfinansiärerna till Aurora Network. Andra möjliggörare för nätverket är Pajala kommun, Sparbanken Nord och AllaNova.
- Utan medfinansiärerna hade det inte varit möjligt att anordna de här träffarna, så vi är jättetacksamma för deras engagemang, säger Monica Wikström-Jonsson, kontaktperson för Aurora Network. 

Om Aurora Network

Aurora Network är ett affärsnätverk för kvinnor som driver företag i Norrbotten. Nätverket syftar till att bidra till personlig utveckling, bredda affärskontakter och utveckla nya affärssamarbeten lokalt och över hela Norrbotten. Inom nätverket samlas vi för nätverksträffar som ökar kunskap om företagande, inspirerar och ökar kännedom om olika företag som drivs av kvinnor i Norrbotten.

Vid respektive ort där nätverket är etablerat arrangeras nätverksträffar vid två till tre tillfällen under året. Minst en av dessa träffar samarrangeras mellan flera kommuner i Norrbotten.

 Vill du veta mer om Aurora network, affärsnätverket för kvinnor som driver företag? Välkommen att kontakta Monica Wikström-Johansson på NyföretagarCentrum Nord så berättar hon mer och lägger till dig på sändlistan inför kommande träffar! 

Kontakt

Kontaktperson Aurora Network Pajala

Monica Wikström-Jonsson

E-post:
Publicerad 24 mar 2023 09:47
Senast uppdaterad 24 mar 2023 09:47