Familj, stöd & omsorg
10 jan 2022

Pajalas nya vårdplattform - Voister

Pajala är en av 14 kommuner i Norrbottens E-nämnd. Med en ny plattform för e-tjänster hoppas systemförvaltare Petter Särkijärvi dels att göra kommunen till en attraktivare arbetsgivare, dels på ett smartare samarbete över kommungränserna. Parallellt spanar han över gränsen till Finland för att hämta hem goda idéer till Sverige.

– Det har precis öppnat en gruva i närheten av Pajala och vi är nu en av kommunerna med lägst arbetslöshet i landet. Vi från kommunen måste vara påpassliga och modernisera våra verksamheter för att locka till oss nya medarbetare i detta läge, säger Petter Särkijärvi, systemförvaltare och ansvarig för digitalisering i Pajala kommun.

NY PLATTFORM MED 14 KOMMUNER

Pajala har ungefär 600 medarbetare, varav ungefär hälften arbetar inom social- och omsorgstjänsten på ett eller annat sätt. Genom det som kallas Norrbottens E-nämnd vill kommunen på ett så effektivt sätt som möjligt kunna erbjuda bra lösningar inom social- och omsorgsförvaltningarna.

Norrbottens E-nämnd är en gemensam nämnd som ägs av Norrbottens alla 14 kommuner för att underlätta samarbete, och inom ramarna för e-nämnden har nu ett gemensamt verksamhetssystem för socialtjänsten, ett sorts ekosystem, upphandlats.

 

Mer finns att läsa, klicka på länken.

Publicerad 10 jan 2022 01:01
Senast uppdaterad 10 jan 2022 01:36