Förskola, skola & utbildning
23 dec 2021

Grundskolan - kvalitet i toppklass

I Föräldraalliansens Kommunalt grundskoleindex har grundskolan i Pajala kommun i 2021-års ranking placerats på plats 15 i jämförelse med alla Sveriges kommuner. Indexet mäter olika aspekter av kvalitén i skolan, till exempel andelen utbildade pedagoger. Föräldraalliansen är ett riksförbund för föräldrar och föräldraorganisationer, och är helt fristående från myndigheter, institutioner och andra organisationer.

Vid granskningen 2020 blev Pajala kommun rankad på plats 122. Det betyder att vi med årets placering tillhör de kommuner som gjort de allra största förbättringarna kvalitetsmässigt under det gångna året.

”Pajala kommuns egna systematiska kvalitetsarbete och olika rankingar visar tydligt att både skolorna och förskolorna presterar bättre resultat”, säger Leif Rönnbäck, skolchef i Pajala kommun. ”Det är mycket glädjande och jag vill rikta ett stort tack till Pajala kommuns skickliga medarbetare, elever och föräldrar som bidragit till denna framgång.”

Läs mer om Kommunalt grundskoleindex 2021 på Föräldraalliansens hemsida.

Publicerad 23 dec 2021 01:35
Senast uppdaterad 23 dec 2021 01:46