Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Förskola, skola & utbildning
16 apr 2024

Föräldraalliansen Sverige på besök i Pajala

I veckan besöker Fredrik Strandberg, ordförande i Föräldraalliansen Sverige, Pajala kommun. Detta efter att Pajala blev bästa kommun i 2023 års kommunala grundskoleindex.

Föräldraalliansen Sverige är ett riksförbund för föräldrar och föräldrasammanslutningar. Varje år sedan 2005 publicerar de sitt grundskoleindex där fyra kvalitetsområden beräknas, viktas och läggs samman till ett sammanlagt kvalitetsindex för grundskolan i respektive kommun. 2023 toppade Pajala kommuns grundskola listan med 3,12 poäng.

Tisdag och onsdag denna vecka besöker Fredrik Strandberg, ordförande i Föräldraalliansen Sverige, Pajala kommun. Besöket inleds med en träff där skolchef Christina Karinen Sturk och Barn-och utbildningsnämndens ordförande Eva Esberg medverkar. Därefter deltar Fredrik och Christina på Centralskolans kvällscafé för vårdnadshavare, där kommer Fredrik presentera Föräldraalliansen. 

Under onsdagen kommer Fredrik att besöka Lillskogens förskola, Smedskolan, anpassad grundskola och Pajala centralskola samt den centrala elevhälsan. Besöket avslutas sedan på Sattajärvi förskola och skola. 

Besöket syftar till att uppmärksamma grundskolan i Pajala kommun utifrån det fina resultatet 2023, samt skapa en relation till olika aktörer inom grundskolan i Pajala som kan vara gynnsam för respektive part framöver. Genom att lära känna varandra och etablera en relation kan Föräldraalliansen och skolan i Pajala kommun ha ett värdefullt kunskapsutbyte samt hjälpa och utveckla varandra. 

- Vi är mycket glada över Fredrik Strandbergs besök och det är alltid roligt när skolan blir uppmärksammad. Tillsammans kommer vi titta vidare på vad vi gör som fungerar bra och hur vi kan arbeta vidare med det, säger Christina Karinen Sturk.

Kontakt

Skolchef

Christina Karinen Sturk

E-post:
Publicerad 16 apr 2024 04:51
Senast uppdaterad 16 apr 2024 04:55