Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Förskola, skola & utbildning
12 okt 2023

Stipendium till studenter som läser till lärare, förskollärare eller fritidspedagog

Pajala kommun satsar på att locka fler unga att studera till lärare genom att erbjuda ett stipendium till kommuninnevånare som påbörjar en lärarutbildning.

Pajala kommun delar ut stipendier till totalt 15 studenter per läsår. Stipendiet är ett ekonomiskt bidrag på 3 000 kronor i månaden, 9 månader per läsår, under studietiden. Dessutom garanteras en tjänst efter genomförd och godkänd utbildning, och en lönebonus på 30 000 kronor om de stannar kvar i anställning som behörig lärare, förskollärare eller fritidspedagog i kommunen i tre år.

- Pajala kommun har liksom många andra kommuner svårt att hitta behöriga lärare och förskollärare och det här är ett sätt att möta den utmaningen. Det är också att ett sätt att uppmuntra fler att gå vidare till högre utbildning, säger Christina Karinen Sturk, skolchef i Pajala kommun.

Stipendiet infördes läsåret 2017/2018 och nu finns möjlighet att ansöka inför studier enbart under vårterminen. Läs mer på Pajala kommuns hemsida.

Ansökan

Ansökan ska skickas till Pajala kommun via brev eller e-post. Sista ansökningsdag är den 30 november inför studier under enbart vårterminen.

 

Kontakt

Skolchef

Christina Karinen Sturk

E-post:

Kommunlådan

E-post

Postadress

Pajala Kommun
984 85 Pajala 

E-post:

Pajala kommun - Växel

Publicerad 11 okt 2023 01:00
Senast uppdaterad 12 okt 2023 08:00