""
Fritid & kultur
11 okt 2023

Nu är Pajalas nya utegym invigt

Under onsdagen den 11 oktober invigdes det tillgänglighetsanpassade utegymmet som PRO Pajala anlagt i Badhusparken, mitt i centrala Pajala.

PRO Pajalas tillgänglighetsanpassade utegym är en satsning på folkhälsan med förhoppning om att människor ska kunna stärka eller bibehålla fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. 

Frågan om utegym lyftes av det kommunala tillgänglighetsrådet (KTR) och kommunala pensionärsrådet (KPR). Med PRO Pajala i spetsen förverkligades projektet som finansierats med medel från Allmänna Arvsfonden samt bidrag från Pajala kommun, Kaunis Iron och Sparbanken Nord. 

Snöig invigning

Det var många nyfikna som samlades i Badhusparken när PRO Pajala invigde det nya utegymmet. På plats var även kommunens fritidschef Mikael Sturk som gick igenom de olika stationerna och visade förslag på övningar. Sturk har även varit delaktig i PRO Pajalas projektgrupp.

- Min roll har främst varit att hjälpa till med administration och samordning. Det har varit jättekul att se en idé bli verklighet, berättar Mikael. 

Utöver det har Pajala kommun bidragit till finansieringen av utegymmet samt tillhandahållit med snickare som monterat utrustningen. 

Alla som vill är varmt välkomna att nyttja utegymmet. 

Kontakt

Enhetschef Fritid och service

Mikael Sturk

E-post:
Publicerad 11 okt 2023 02:59
Senast uppdaterad 11 okt 2023 02:59