Fritid & kultur
01 jul 2024

Pajala kommun + Pajala marknad

Pajala marknad arrangeras av Visit Pajala och har anor från 1700-talet. Det är en av Norrbottens största sommarmarknader med ca 45.000 – 50.000 besökare under tre dagar. Pajala kommun medverkar på olika sätt under marknaden.

Pajala kommun är samarbetspartner och sponsor av Pajala marknad. Under marknaden medverkar Pajala kommun på olika sätt för att informera om sin verksamhet, pågående eller kommande projekt och aktiviteter samt få möjlighet att träffa invånare, besökare, företagare och potentiella inflyttare. 

Träffa Pajala kommun på Pajala marknad 2024

Pajala kommun har plats i företagstältet på Soltorget. Vi kommer att vara på plats under hela marknadshelgen från kl.10.

Fredag 5 juli 

kl.10-13 Bostadsbyggande i Pajala kommun - träffa Fredrik Holmström, utvecklingschef och Leif Gräsvik, VD för Pajala Bostäder AB för att prata om hur kommunen arbetar med att skapa förutsättningar för bostäder, Bygglyftet och Pajala Bostäders framtida planer för byggnation av bostäder. 

På plats är även Håkan Nilsson, HR-chef i Pajala kommun. Du är varmt välkommen att prata med honom om Pajala kommun som arbetsgivare, rekryteringsbehov och lediga tjänster. 

kl.13-16 Minoritet och kultur - träffa representanter från Pajala kommuns kulturavdelning för att prata kultur och minoritetsfrågor. 

Lördag 6 juli

kl.10-11 Integration och arbetsmarknad - träffa Maria Bågesund Barsk och Suha Hasan för att prata om hur Pajala kommun arbetar med integration, vilket stöd kommunen kan erbjuda för att hjälpa individer in på arbetsmarknaden och om kommande aktiviteter/nätverk.

På plats är även Håkan Nilsson, HR-chef i Pajala kommun. Du är varmt välkommen att prata med honom om Pajala kommun som arbetsgivare, rekryteringsbehov och lediga tjänster. 

kl.11-13 Näringsliv och företagande - träffa Robert Hawkins, näringslivsutvecklare i Pajala kommun och Josefin Karlberg, affärsrådgivare på Nyföretagarcentrum Nord för att prata om stöd till företagare och kommunens arbete med näringslivsutveckling.

kl.12-14 Flytta till Pajala - Hej Hemby - träffa representanter från Hej Hemby för att prata om inflyttarservice, Polare och annat du som funderar på att flytta till Pajala har frågor om. De kommer även anordna tävlingar med fina priser. 

kl.14-17 Allmänt om Pajala kommun - träffa och ställ frågor till representanter från kommunen 

Söndag 7 juli

kl.10-12 Integration och arbetsmarknad - träffa Maria Bågesund Barsk och Suha Hasan för att prata om hur Pajala kommun arbetar med integration, vilket stöd kommunen kan erbjuda för att hjälpa individer in på arbetsmarknaden och om kommande aktiviteter/nätverk.

kl.12-13 Allmänt om Pajala kommun - träffa och ställ frågor till representanter från kommunen 

kl.13-15 Pajala Airport - träffa representanter från Pajala Airport

 

Pajala kommun på Soltorgsscenen 

Pajala kommun kommer att bjuda på intressanta samtal och underhållning under lördagen på Soltorgsscenen. 

Start kl.11 lördag den 6 juli. Konfrencier Mathias Lafolie. 

Att vara företagare i Pajala kommun - Ett samtal med företagare som valt att etablera sig i kommunen. Vi kommer att prata om fördelar, förutsättningar och utmaningar med att vara företagare i Pajala kommun. Medverkar gör Simon Niva, VD och delägare Pajala Welders, Melina Mäkitalo, äger och driver Pajala Huskies, Robert Hawkins, näringslivsutvecklare Pajala kommun och Josefin Karlberg, affärsrådgivare NyföretagarCentrum Nord.

Att jobba i Pajala kommun, hur kul är det? -  Håkan Nilsson berättar om Pajala kommun som arbetsgivare, vilka yrken som finns, rekryteringsbehov och förmåner. Medverkar gör även bland andra Lena Hannu, rektor, som berättar om när hon känner att hon gör skillnad, vad som är roligast med hennes jobb, vilka utmaningar som finns och vad hon önskar att fler visste om hennes arbete.

kl. 11.45 Invigning av verk med Bengt Pohjanens dikt Jag är född utan språk - Bengt Pohjanen läser dikten Jag är född utan språk och verket avtäcks 

kl. 12.00 Utdelning av Charlotte Kalla stipendiet - Charlotte Kalla delar ut pris till årets stipendiat Elmer Nordlander

Vi valde byalivet - samtal med personer som valt att flytta till Pajala kommun. Medverkar gör nyinflyttade Pajalabor och representanter från Hej Hemby. 

Fler programpunkter och exakta tider kommer längre fram.

Kontakt

Visit Pajala

E-post

Pajala kommun - Växel

Publicerad 01 jul 2024 03:42
Senast uppdaterad 01 jul 2024 03:44