Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Förskolepersonal i Pajala kommun
Förskola, skola & utbildning
29 sep 2023

Utbildningsdag för all förskolepersonal 29 september

Idag är all förskolepersonal i kommunen på utbildningsdag för att bland annat lära sig förskoleappen Tyra, som är den plattform som ersätter Skola 24.

Idag är förskolorna i kommunen stängda då all vår förskolepersonal befinner sig i Jockfall på utbildningsdag. Utöver att lära sig den nya plattformen Tyra kommer personalen även att få utbildning i meänkieli av Britta Tervniemi från språkcentrum för meänkieli i Övertorneå kommun.

Britta har bjudit in Rose-Marie Groth från en förskola I Luleå där man pratar finska, meänkieli och nordsamiska för att inspirera vår personal i hur vi kan jobba med meänkieli.

Nya skolchefen Christina Karinen Sturk är också med under dagen och får tillfälle att träffa all personal på förskolan.

Om förskoleappen Tyra

Tyra är en förskoleapp som förskolor använder för att effektivisera dagliga rutiner och hantera kommunikation. Bland annat möjliggör det för förskolorna att enkelt och transparent hantera det systematiska kvalitetsarbetet samt förenkla kontakten med vårdnadshavare.

- Tyra följde med för förskola då vi alla, både skolor och förskolor snart går in i Schoolsoft. Vi är mkt glada över detta, säger Maria Sandström, rektor för förskolorna Pajala C, Junosuando förskola.

Kontakt

Rektor - förskolorna Pajala C

Maria Sandström

E-post:
Publicerad 29 sep 2023 09:54
Senast uppdaterad 02 okt 2023 08:32