""
Ulrica Hammarström och Peter Eriksson delade ut pris
Arbete & näringsliv
30 sep 2023

Årets kvinnliga företagare och årets nyföretagare korade under Pajala Galan

Vinnarna i kategorierna Årets kvinnliga företagare och Årets nyföretagare är korade. I år är Pajala kommun kategoriägare för de här viktiga kategorierna som sätter företagare som bidrar till ett expansivt och diversifierat näringsliv i fokus.

Alina Landin Zetterlund som driver Zetterlund trafikskola och Helena Alina Zetterlund AB blev vinnare i kategorin ”Årets kvinnliga företagare” med motiveringen:

”Alina driver och utvecklar sin verksamhet med stark vilja och hittar även tid för att engagera sig samhället och i sitt nätverk. Vi bor i glesbygden och den främsta sättet att röra sig mellan byarna är ännu med någon typ av fordon. Zetterlund Trafikskola erbjuder viktiga tjänster för alla kommunbor och ger många möjligheten att pendla till jobbet, träffa kompisar, besöka släkt eller uträtta vardagliga ärenden.”

- Vi valde att vara kategoriägare för Årets kvinnliga företagare då vi vill lyfta kvinnors företagande som en viktig faktor för jämställdhet, men också för att uppmärksamma och hylla kvinnliga företagare i kommunen, säger Ulrica Hammarström (S), kommunalråd Pajala kommun.

Den andra kategorin som Pajala kommun delade ut pris för var Årets Nyföretagare.

- Ett starkt och expansivt näringsliv är en förutsättning för kommunens utveckling. Därför vill vi lyfta nya företagare som har en tydlig drivkraft och goda entreprenörsegenskaper, säger Robert Hawkins, näringslivsutvecklare Pajala kommun.

Melina Mäkitalo som driver Pajala Huskies fick ta emot priset för Årets nyföretagare 2023 med motiveringen: 

”Med envishet och en stark vilja har Melina startat en slädhundsverksamhet för att förstärka en växande besöksnäring i Pajala. Hon har med egna händer byggt upp faciliteter samt fött upp och tränat hundar som under vintersäsongen tar emot turister från världens alla hörn. Melina lockar inte bara kunder till sin egen verksamhet, utan har också byggt upp ett bra samarbete med andra företagare som får ta del av Melinas drivkraft. Vägen till framgång är inte alltid den rakaste eller enklaste för ett nytt företag, men Melina visar att med rätt mentalitet, drivkraft, en brinnande passion och rätt typ av samarbete kan man lyckas.”

Fler priser delades ut till framgångsrika Pajalaföretagare och föreningar

Under samhälls-och näringslivsgalan Pajala Galan delades fler priser ut, bland annat delade Företagarna Norrbotten ut priset för Årets företagare till Patrik Snell, Snells entreprenad. Pajala Galan arrangeras av Visit Pajala och Husets bar och bistro.

 

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Birgitta Rantatalo

Telefon 0978 - 120 02
E-post

Näringslivsutvecklare

Robert Hawkins

Email
Telefon nr: 0978-12112

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:
Publicerad 29 sep 2023 01:35
Senast uppdaterad 30 sep 2023 10:54