Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Simon Mäkikaltio & Ylva Lundholm
Familj, stöd & omsorg
12 sep 2023

Allmänheten erbjuds kurs i första hjälpen till psykisk hälsa

Pajala kommun och Region Norrbotten erbjuder i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Pajala en kurs i Första hjälpen till psykisk hälsa.

Psykisk ohälsa är en av vår tids stora samhällsutmaningar, som drabbar många och angår oss alla. Med ökad kunskap kan vi skapa förutsättningar för att förbättra psykisk hälsa.

Kursen i första hjälpen till psykisk hälsa  är en av de åtgärder som Pajala kommun och Region Norrbotten gemensamt tagit fram för att arbeta för förbättrad psykisk hälsa i Pajala kommun. Syftet är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och sjukdom för att på så sätt minska fördomar och stigmatisering.

 

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Pajala erbjuds nu utbildningen till allmänheten. Målet med utbildningen är att ge deltagarna kunskaper för att kunna uppmärksamma tecken på psykisk ohälsa och få verktyg för att kunna stödja en person i ett psykiskt kristillstånd till dess att den drabbade fått professionell hjälp. Genom att lära sig ett strukturerat omhändertagande, som vilar på vetenskaplig grund, kan man förhindra att tillståndet förvärras samt förbättra möjligheterna till ett tillfrisknande.

 

Ledare för kursen är Ylva Lundholm, Region Norrbotten och Simon Mäkitalo, Pajala kommun. Båda är utbildade MHFA (Mental Health First Aid) instruktörer.

 

Du kan välja mellan två kursupplägg:

Alternativ 1: 14/10 och 21/10 kl. 9-15 (två lördagar)

Alternativ 2: 13-16/11 kl.17.30-20.30 (fyra kvällsträffar)

 

Anmälan sker till Annelie Svarvare via e-post annelie.svarvare@sv.se eller telefon 0978-105 06

Sista anmälningsdag är 6/10

Publicerad 12 sep 2023 04:57
Senast uppdaterad 12 sep 2023 04:57