""
Förskola, skola & utbildning
05 apr 2023

Goda resultat för Pajala kommuns elever i matte

Statistik från Skolverket visar att Pajala kommuns skolor hade störst andel godkända resultat i nationella prov i matematik för årskurs 9 2022 i Norrbotten.

Det är 88,4% av alla Pajala kommuns elever i årskurs 9 som under 2022 fick godkända resultat i nationella prov i matematik, det visar statistik från Skolverket. Vilket innebär att Pajala kommun har flest antal godkända elever bland alla Norrbottens kommuner.

- Vi i Pajala kommun är stolta över att även denna undersökning visar på en positiv trend när det gäller utvecklingen av våra skolor och förskolor. Det är naturligtvis ett resultat av mycket goda arbetsinsatser under flera år och ett fint stöd av Stockholms universitet, som leder utvecklingsarbetet "Samverkan för bästa skola" i vår kommun. Jag vill rikta ett stort TACK till alla skickliga medarbetare, säger Leif Rönnbäck, skolchef i Pajala kommun.

Kontakt

Skolchef

Christina Karinen Sturk

E-post:
Publicerad 05 apr 2023 08:22
Senast uppdaterad 05 apr 2023 08:25