Förskola, skola & utbildning
08 nov 2022

Pajala kommuns skolor i toppklass

Pajala kommun rankas på plats 3 av rikets samtliga kommuner i Föräldraalliansens ranking 2022. Kommunen har klättrat 12 placeringar sedan 2021.

- Vi har under några år sett att resultaten i våra förskolor och skolor stadigt har förbättrats säger skolchefen Leif Rönnbäck och Barn- och utbildningsutskottets ordförande Barbro Rantatalo samstämmigt.

Tillsammans med Skolverket och Stockholms universitet har vi arbetat målmedvetet med utveckling av våra verksamheter, där fokus varit resultatförbättring och likvärdighet. Både våra egna kvalitetsanalyser och externa rankingar visar att medarbetarnas strävsamma och professionella arbete varit framgångsrikt. Framgången ger oss styrka att fortsätta vårt arbete mot nya utmaningar, säger Barbro Rantatalo.

Pajala kommuns politiska ledning och förvaltningsledningen vill rikta ett stort tack till alla som jobbat för en bra skola och förskola för kommunens barn

Klicka här för att läsa Föräldraalliansens Grundskoleindex

Publicerad 08 nov 2022 11:39
Senast uppdaterad 08 nov 2022 03:25