Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Arbete & näringsliv
23 nov 2022

Pajala satsar på aktiviteter för inflyttade

Utbudet av evenemang, träningsmöjligheter och kulturaktiviteter är stort i vår kommun, men kanske inte alltid så lätt att navigera sig fram till. Hej Hemby och Visit Pajala startar nu konceptet Polare tillsammans med lokala föreningar runt om i kommunen

Polare är en serier aktiviteter för personer som flyttat in.; hemvändare som vill upptäcka nya saker i sin gamla hemkommun , personer som bott här ett tag men vill vidga sina vyer eller personer som är en helt ny plats att börja äventyra i. Vissa aktiviteter har inte begränsat antal platser och är ju självklart alla välkomna.

Genom Polare får du som inflyttad möjlighet att se utbudet, besöka nya platser, träffa föreningarna och andra som bor här. 

 

Vilken typ av aktiviteter handlar det om?

I Polare kommer du exempelvis få lära sig baka bröd i bagarstuga tillsammans med proffsen, testa åka skridskor, hänga med på skotertur och se mer av vårt ledsystem för skoter och skidåkning, skogsvandra i gammal skog med guide eller träffa renskötare med sina renar och lära dig mer om renskötsel.

 

Hur funkar det?

Aktiviteterna kommer ske på olika platser runt om i kommunen hos de olika föreningarna och du behöver kunna ta dig dit på egen hand. Eventuell samåkning kan arrangeras vid behov.

Vissa aktiviteter kommer ha en förmånlig deltagaravgift. Avgiften går till föreningen som arrangerar aktiviteten.

Första aktiviteten startar i januari

 

Var kommer det annonseras?

Du kommer hitta annonser på pajala.se samt Facebook  och Instagram i dessa tre kanaler: @Pajalakommun @hejhemby och @visitpajala.

 

---------------------------

 

Vill er förening arrangera en aktivitet eller vill du som inflyttad ge ett önskemål om vad du vill att vi ska ordna? 

Välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Marknadsföring och inflyttning Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 23 nov 2022 04:51
Senast uppdaterad 23 nov 2022 05:17