Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Foto: Utveckla Norrbotten
Arbete & näringsliv
29 apr 2024

Var med och ta fram den nya regionala utvecklingsstrategin

Var med och hitta Norrbottens väg framåt. Region Norrbotten och Pajala kommun bjuder in dig till en workshop som tar sikte på 2040.

Det är dags att ta fram en ny regional utvecklingsstrategi. Var är vi nu, vart vill vi komma och vad behöver vi för att ta oss dit? Det är frågor som ska besvaras i strategin, och vi behöver din hjälp att hitta svaren.

Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper för att kunna delta i workshopen. Vi kommer att gå igenom det du behöver veta på plats. Under dagen kommer vi att samtala om olika frågor i mindre grupper, men till slut vill vi veta vad just du tycker är viktigt att prioritera. Svaren lämnar deltagarna in digitalt, var och en för sig.

Svaren vi får in kommer att bidra till den nya regionala utvecklingsstrategin för Norrbotten, som blir klar mot slutet av 2025.

Datum: 19 juni 2024 kl 930-1500
Plats: Pajala Folkets Hus, Fridhemsvägen 1, Pajala
Kostnadsfritt. Lunch ingår

Anmäl dig här -> RUS-workshop i Pajala kommun (simplesignup.se)

Norrbottens regionala utvecklingsstrategi

Norrbottens regionala utvecklingsstrategi (RUS) ska peka ut riktningen för länets utveckling och lyfta viktiga områden att kraftsamla kring. Den tas fram av Region Norrbotten tillsammans med många andra, på uppdrag av regeringen och för norrbottningarnas skull.

Även om Region Norrbotten ansvarar för att den tas fram, så tillhör strategin alla som lever, bor eller arbetar i länet. Den ska både skapas och genomföras av olika aktörer som varje dag påverkar och utvecklar länet. Strategin styr vilka insatser vi lägger tid, kraft och pengar på, till exempel vilka projekt som kan genomföras.

Framtidens Norrbotten skapar vi tillsammans. Vi ses!

Kontakt

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:

Näringslivsutvecklare

Robert Hawkins

Email
Telefon nr: 0978-12112
Publicerad 25 apr 2024 03:20
Senast uppdaterad 29 apr 2024 08:00