Förändrade renhållningsturer under v18. Onsdagens tur (1:a maj) körs på torsdag och torsdagens tur ( 2:a maj) körs på fredag.

Vänliga hälsningar
Kommunalteknik

Förskola, skola & utbildning
26 feb 2024

Mongoliets ambassadör besökte Kulturskolan i Pajala

Tuvdendorj Janabazar tillsammans med fru och ambassadörsråd fick lyssna till musik som framfördes av kulturskolans elever och samtala om Kulturskolans kommande projekt där Mongoliet är i fokus.

Igår, söndag den 25 februari, anlände Mongoliets ambassadör Tuvdendorj Janabazar med sällskap till Pajala. De har sedan dess besökt ett rengärde i Anttis och Keros i Sattajärvi. Under måndagsförmiddagen var det dags för ett besök hos Kulturskolan i Pajala.

Besöket inleddes med musik framförd av Kulturskolans elever, därefter samtalade ambassadören och Kulturskolans personal om verksamheten, musik och kultur. Framför allt samtalade de om Kulturskolans kommande projekt.

- Syftet med projektet är att få ett kulturellt och pedagogiskt utbyte med Mongoliet. Tanken är att Kulturskolans lärare åker till Mongoliet i höst för att skapa en föreställning med mongoliska barn utifrån våra konstformer, berättar Marika Solgevik Svala, musiklärare och arbetslagsledare Pajala Kulturskola.

Tuvdendorj Janabazar visade stor entusiasm och uppskattning gentemot projektet.

- Det är ett viktigt projekt, framför allt för att det bygger på ett kulturellt utbyte mellan barn och unga. Jag är mycket glad över att kulturavdelningen initierat projektet, säger Tuvdendorj Janabazar.

Han fortsätter:

- Den Mongoliska ambassaden har som ambition att stötta projektet på alla möjliga sätt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans.

Mathias Lafolie, kulturchef i Pajala kommun berättar om några av de områden som de kan arbeta tillsammans med framgent:

- Inför vår resa är det värdefullt att få information och kunskap om deras utbildningssystem, traditioner och musikkultur.

Ambassadören är i Pajala till tisdag eftermiddag. Han kommer att besöka Kaunis Iron AB och Vasikkavuoma, under tisdagen är även en lunch, som hålls av Pajala kommuns kommunalråd Ulrica Hammarström, inplanerad.

 

""
""

Kontakt

Kulturchef

Mathias Lafolie

E-post:
Mobil: +46722108346

Arbetslagsledare

Marika Solgevik Svala

E-post:
Mobil: 072-500 11 58
Publicerad 26 feb 2024 02:02
Senast uppdaterad 26 feb 2024 04:00