""
Foto: Lotta Nyberg
Kommun, politik & service
23 feb 2024

Ambassadörbesök i Pajala

Pajala kommun får besök av Mongoliets ambassadör i Sverige Tuvdendorj Janabazar i sällskap med sin fru och ambassadörsråd.

Anledningen till besöket är bland annat att Pajala kommun och Mongoliet har gemensamma nämnare i näringslivet, både rennäring och gruvnäring är även viktiga näringar Mongoliet. Ambassadören är nyfiken på att ta del av och se hur människor arbetar inom de här näringarna i Pajala området.

- Han är även nyfiken på kulturen i Tornedalen. Under sitt besök i Pajala kommer sällskapet från Mongoliets ambassad bland annat träffa lärare och elever vid Kulturskolan i Pajala berättar Mathias Lafolie, kulturchef i Pajala kommun.

Lafolie samordnar ambassadörens besök. Han berättar vidare:

- De inleder med att besöka ett rengärde i Anttis därefter kommer de att besöka Vasikkavuoma, gruvan i Kaunisvaara och Keros i Sattajärvi. Sällskapet kommer att få träffa ett flertal personer som är verksamma inom kultur, näringsliv och politiker i kommunen. Vårt kommunalråd Ulrica Hammarström kommer att stå värd för en officiell lunch under tisdagen.

Tuvdendorj Janabazar med sällskap anländer till Pajala under söndagen den 25 februari. De inleder sitt besök i Anttis och är kvar i kommunen till och med tisdag den 27 februari, därefter reser de vidare till Kiruna. 

Kontakt

Kulturchef

Mathias Lafolie

E-post:
Mobil: +46722108346

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Birgitta Rantatalo

Telefon 0978 - 120 02
E-post
Publicerad 22 feb 2024 03:48
Senast uppdaterad 23 feb 2024 10:00