Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Fritid & kultur
12 jan 2024

Uppdatering Pajala Badhus

Reparationer av de skador som uppstod i samband med att ett sandfilter gick sönder i höstas är genomförda. Nu inväntar man motor till ventilationen och förhoppningen är att badhuset kan öppna igen under v.7 (12-18 februari).

I oktober 2023 fick Pajala kommun stänga badhuset i centrala Pajala då ett sandfilter gått sönder samt att man fick problem med att få upp temperaturen i bassängen. Reparationer är nu utförda och innefattar sandfilter, värmeväxlare, utjämningstank, rör och ventiler.

- Anledning till att det tagit lång tid är leveranstider av reservdelar samt att vattennivån i bassängen behövts sänkas för att arbetet ska ha kunnat utföras. Men nu är reningsanläggningen igång igen. Däremot så har en motor till ventilationen gått sönder och det senaste beskedet jag fått av verksamhetsfastigheter är att den kommer levereras 8e februari, berättar Mikael Sturk, fritidschef Pajala kommun

Förhoppningen är att badhuset ska öppna för bad under vecka 7 2024.

Kontakt

Enhetschef Fritid och service

Mikael Sturk

E-post:
Publicerad 12 jan 2024 09:49
Senast uppdaterad 12 jan 2024 09:49