Fritid & kultur
16 aug 2023

Sommarprojektet VARP avslutar med kulturell rundtur i Pajala

Sommarkulturprojektet VARP som har erbjudit gratis kulturella evenemang under åtta veckor i Pajala kommer nu att fira en lyckad sommar med avslutningsfest denna onsdag den 16/8. På avslutningsfesten kommer publiken att följa VARP-arrangörerna på en kulturell rundtur i Pajala.

I onsdags och torsdags (9-10/8) skapade några kreativa ungdomar en väggmålning tillsammans med konstnären Oliver Morales Eriksson. Väggmålningen är nu en permanent offentlig utställning på Kulturskolans yttervägg och fungerar både som form av uttryck för Pajalas ungdomar och som påminnelse av den viktiga rollen som ungdomar och barn spelar i kulturen i Pajala.

Nu kommer VARP att avslutas med en kulturell rundtur i Pajala. De som kommer till Soltorget kl 13:00 på onsdag kommer att höra tal av kulturchef Mathias Lafolie och biblioteksassistent Wanja Skrealid. Sedan får de gå tillsammans med VARP-arrangörerna till Pajala bibliotek för invigning av bibliotekets nya ungdomsrum. Därefter kommer väggmålningen på Kulturskolans yttervägg presenteras av konstnären Oliver Morales Eriksson innan sista VARP-aktiviteten, nämligen ”Spela i band” och pop-up bibliotek på Kulturskolan!

Alla åldrar är välkomna till hela dagsprogrammet. Inga förkunskaper krävs för ”spela i band”-aktiviteten.

VARP är ett kultursommarprojekt som anordnas av Pajala bibliotek tillsammans med Pajala kulturavdelning för att skapa utrymme för nya kulturella upplevelser för alla. Under 8 veckor har det funnits något nytt på Soltorget varje onsdag

Dagsprogram

onsdag 16/8
kl 13:00-13:20

Soltorget

Invigning på Soltorget

Tal av Mathias Lafolie, kulturchef

Tal av Wanja Skrealid, biblioteksassistent

13:20-13:25

Pajala bibliotek

Invigning av Pajala biblioteks nya ungdomsrum

13:25-13:30

Utanför Pajala kulturskola

Invigning av Pajala kulturskolas nya väggmålning

med konstnär Oliver Morales Eriksson

13:30-17:00

Pajala kulturskola

Spela i band (drop-in aktivitet)

Pop-up bibliotek (drop-in aktivitet)

Kontakt

Projektkoordinator

Sarah Ramsay

E-mail
Mobil: 072 500 11 48

Biblioteksassistent

Wanja Skrealid

E-post:
Publicerad 14 aug 2023 12:02
Senast uppdaterad 15 aug 2023 04:35