""
Foto: Johanna Funck
Fritid & kultur
18 aug 2023

Ungdomar i fokus när nytt rum invigdes på biblioteket i Pajala

I onsdags invigdes det nya ungdomsrummet på biblioteket i Pajala. Syftet med ungdomsrummet är att skapa en plats för ungdomarna som bara är deras där de kan vistas oavsett vad de har för intressen eller behov för stunden.

Under VARPs avslutningsfest i onsdags invigdes det nya ungdomsrummet på biblioteket i Pajala.

- Ungdomsrummet har vi ordnat för att det ska finnas någonstans för ungdomarna - som verkligen är deras, berättar Wanja Skrealid, biblioteksassistent.

Ungdomarna har fått vara delaktiga i utformningen av ungdomsrummet med förhoppning om att rummet ska möta deras behov och önskemål. Utöver att tillfråga unga som besökt biblioteket och VARP har man tagit hjälp av de som feriearbetat under sommaren. 

- Det var viktigt för oss att lyssna på hur ungdomarna själva ville ha det, så att det inte bara var vi som vuxna som satt där och bestämde vad ungdomar vill ha och behöver. Vi har försökt ordna ungdomsrummet så att det ska funka för alla, oavsett vad man har för intressen eller behov för stunden, säger Wanja Skrealid. 

I ungdomsrummet finns ungdomsböcker, ungdomsserier och ungdomspoesi på både svenska och engelska. Där finns också en booktok-hylla med böcker som trendar på booktok. Utöver att läsa finns det möjlighet att plugga och pyssla vid skrivbordet, spela spel och ladda telefonen samt bara hänga. Det går även att lämna lappar till bibliotekspersonalen med önskemål om bokinköp, eller om man vill skriva något annat för att sätta upp på anslagstavlan. 

Ungdomsrummet är alltid öppet enligt bibliotekets ordinarie öppettider. Framöver kommer det även att vara tillgängligt utanför ordinarie öppettider, exempelvis när det anornas kvällsaktiviteter på biblioteket. 

Håll dig uppdaterad

Är du nyfiken på Pajala biblioteks kommande aktiviteter kan du följa de på Facebook. Se länk i listan nedan. 

Kontakt

Biblioteksassistent

Wanja Skrealid

E-post:

Pajala Bibliotek

E-post:


Postadress:
Pajala bibliotek
Biblioteksvägen 1
984 32 Pajala

Besöksadress:
Biblioteksvägen 1, Pajala

Publicerad 18 aug 2023 08:58
Senast uppdaterad 18 aug 2023 09:00