Bild på älv inhöljd i tät dimma
Kommun, politik & service
19 maj 2023

Mycket höga flöden i flera älvar i kommunen

Det är mycket höga flöden i våra älvar nu och bebyggelse nära vatten kan drabbas av översvämning.

Goda råd är att tömma källare och andra lågt belägna ytor, flytta bort fordon och annat av värde och att kontakta ditt försäkringsbolag. Viktigast av allt är att hålla dig och din familj i säkerhet! Räddningstjänsten får många samtal just nu och hjälper till efter bästa förmåga, men har begränsade resurser att lägga på att rädda privat egendom, då huvuduppdraget alltid är att prioritera liv och hälsa samt samhällsviktiga funktioner. Som fastighetsägare uppmanas du därför att själv vidta åtgärder i första hand. Mer information om hur du kan skydda din fastighet hittar du på pajala.se.

Kontakt

Pajala kommun - Växel

Kommunlådan

E-post
Publicerad 19 maj 2023 01:45
Senast uppdaterad 19 maj 2023 02:00