""
Foto: Hej Hemby
Arbete & näringsliv
01 feb 2023

Pajala kommun, Hej Hemby och Kaunis Iron bjuder in till möte för att lösa bostadsfrågan

Den stora efterfrågan på arbetskraft tillsammans med ett ökat intresse för att bosätta sig i Pajala kommun har bidragit till en eskalerande brist på bostäder. Nu vänder man sig till fastighetsägare runt om i kommunen för att lösa frågan.

Pajala kommun befinner sig i den kanske största omställningen hittills med industrisatsningar, positiv inflyttning och ett expansivt näringsliv. I kommunen finns idag ett 50-tal lediga jobb på platsbanken och över 100 personer som hört av sig till Hej Hemby och visat intresse för att bosätta sig i kommunen.

I en gemensam satsning för att snabbt få fram bostäder och möta den stora efterfrågan bjuder nu Pajala kommun, Hej Hemby och Kaunis Iron in fastighetsägare till ett informationsmöte.

- Pajala kommun går en spännande framtid till mötes och många olika typer av boenden behövs. Därför vill vi träffa fastighetsägare från hela kommunen som har lägenhet, rum, stuga, gårdshus eller hus att hyra ut – antingen under en kortare period eller mer långsiktigt, säger Johanna Funck, platsmarknadsförare Pajala kommun och projektkoordinator Hej Hemby.

Syftet är att fastighetsägarna ska få information om det behov av bostäder som finns och konkreta tips på hur de kan gå till väga för att hyra ut sitt boende, vilka kanaler som finns för att nå ut och vilken hjälp som finns att få.

- De som kommer till mötet kommer att få tips på hur de kan bidra till bygdens utveckling och samtidigt tjäna pengar, berättar Johanna Funck.

För Kaunis Iron är bostadsförsörjningen en viktig fråga att lösa.

- Nu när vi fått det nya tillståndet har vi möjlighet att planera för en långsiktig och hållbar verksamhet i Pajala. För att kunna attrahera den kompetens vi behöver är boende en viktig nyckelfaktor, säger Sara Stridsman, personalchef Kaunis Iron.

Pajala kommuns utvecklingschef Fredrik Holmström och Pajala Bostäders VD Leif Gräsvik kommer också att delta på mötet för att informera om hur Pajala kommunen arbetar med bostadsförsörjningsfrågan och vad som är planerat framöver.

Informationsmötet är onsdag den 1 februari kl.18 på Folkets hus i Pajala. Det går även att delta digitalt via Teams. Ingen anmälan krävs.

Du ansluter genom att klicka på  "anslut till mötet här" under Länkar nedan. Välj sedan "Fortsätt i den här webbläsaren" om du ej redan har Teams på din dator.

Kontakt

Marknadsföring och inflyttning Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:
Publicerad 19 jan 2023 03:20
Senast uppdaterad 01 feb 2023 08:51