Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Bild på Robert Hawkins
Foto: Privat
Arbete & näringsliv
02 feb 2023

Robert Hawkins är Pajala kommuns nya näringslivsutvecklare

Pajala kommun har anställt Robert Hawkins som ny näringslivsutvecklare. Han kommer att efterträda kommunens tidigare näringslivsstrateg Erik Mella som gått vidare till nya uppdrag. Robert tillträder sin nya roll den 1 maj.

Robert, 35, är uppvuxen i Helsingfors men har bott i Pajala i snart sex år. Robert har gedigen erfarenhet av att arbeta med näringslivsfrågor och har själv varit företagare inom logistik och bemanning. Han kommer närmast från tjänsten som näringslivsutvecklare i Kolari kommun.

- Det finns goda förutsättningar för tillväxt i Pajala kommun och jag ser fram emot att tillsammans med företagare, invånare och kollegor på kommunen kunna lyfta näringslivet i Pajala kommun till nästa nivå. Sedan ser jag också fram emot att få arbeta med fina människor och att få bo här i Pajala, säger Robert Hawkins.

Att Robert själv varit företagare tror han kan vara till en fördel i sin roll som näringslivsutvecklare.

- Jag har erfarenhet av att jobba med näringsfrågor både i offentlig och privat sektor samt som egen företagare. Den erfarenheten ger mig en större förståelse för de utmaningar som företagare står inför och vilket behov av stöd som erfarna företagare kan ha, säger Robert.

Den 1 maj tillträder Robert sin nya roll som näringslivsutvecklare och till dess vill han skicka en hälsning till kommunens företagare:

- Håll kaffekannan varm, jag kommer på besök inom kort och jag ser fram emot vad vi kan göra tillsammans.

 

Tre snabba

Älgjakt eller fiske?

Vedeldadbastu eller ångbastu?

Kokkaffe eller perkulator?

 

 

Kort om Robert Hawkins

Ålder: 35

Familj: Fru, dotter och två hundar

Bor: Centrala Pajala

Pratar: Engelska, finska, svenska och meänkieli

Kontakt

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:
Publicerad 02 feb 2023 10:16
Senast uppdaterad 02 feb 2023 10:16