Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Foto: Canva
Arbete & näringsliv
08 feb 2023

Kommunen anordnar rekryteringsmässa – hoppas kunna locka kvar unga

Behovet av arbetskraft i Pajala kommun är stort och förväntas att så vara många år framöver. Som en del i arbetet att säkra framtida arbetskraft anordnar Pajala kommun tillsammans med Visit Pajala en rekryteringsmässa som främst vänder sig till unga.

Tillväxten är god i Pajala kommun och behovet av arbetskraft är stor, både inom privata sektorn och den offentliga. I samverkan med aktörer från näringslivet, regionen och intresseorganisationer arbetar kommunen aktivt för att kunna säkra kompetens och tillgodose det eskalerande behovet av arbetskraft.

Den 23 februari anordnar Pajala kommun tillsammans med Visit Pajala en rekryteringsmässa, Mini-mässan, på Folkets hus i Pajala.  Det är framför allt de yngre kommuninvånarna man vänder sig till, i hopp om att kunna locka de att bo kvar i kommunen efter studenten.

- Mellan kl.13-15 kommer mässan endast att vara öppen för elever i åk 8-9 samt gymnasieelever. Därefter kommer vi att öppna upp för allmänheten, berättar Jennifer Olofsson Mella, Visit Pajala.

Syftet är att visa på vilka arbetsmöjligheter som finns i kommunen och skapa en arena för unga att knyta kontakter med representanter från lokala företag.

- Förr var det mer regel än undantag att man flyttade till större orter efter studenten, man hade inget annat val. Men det behöver du inte idag, det är i Pajala kommun det händer. Här finns goda möjligheter för den som vill att ha ett rikt och stimulerande arbetsliv, säger Fredrik Holmström, utvecklingschef Pajala kommun

Arrangörerna hoppas att många lokala företagare deltar på mässan och tar chansen att träffa framtida arbetskraft.

- Vi hoppas på en mångfald av företag och det vore jätteroligt om många lokala företag har möjlighet att medverka, både stora och små, säger Jennifer Olofsson Mella.

På mässan kommer även representanter från Lapplandslärcentra och Nyföretagarcentrum Nord att delta för att berätta om vilka möjligheter som finns i Pajala kommun gällande högre utbildning och eget företag.

Kontakt

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:

Visit Pajala

E-post
Publicerad 02 feb 2023 10:49
Senast uppdaterad 08 feb 2023 07:22