Fotot taget i ett kontor, på stol i mitten sitter Birgitta Uusitalo. Bakom henne står Katarina Henriksson och Anette Unga i sina arbetskläder. De har rosa tröjor och svarta byxor.
Katarina Henriksson, Birgitta Uusitalo och Anette Unga Bild: Privat
Familj, stöd & omsorg
15 nov 2022

Här anpassas schemat till livet

Kommunalarbetaren, fackförbundet Kommunals medlemstidning, uppmärksammade under föregående vecka äldreomsorgen i Junosuando och de goda effekterna som möjligheten till individuell schemaläggning haft på bemanning och bland personalen.

I Junosuandos äldreomsorg bestämmer de anställda själva när de vill jobba eller vara lediga. Det har underlättat för personalen att få ihop livspusslet och det finns inte längre någon personalbrist.

Det var i april äldreomsorgen i Junosuando förändrade schemaläggningen och tog bort regeln om ett visst antal arbetsdagar utifrån tjänstgöringsgrad samt visst antal arbetshelger. Något som haft mycket positiva effekter och underlättat bemanningen.

– Vi behövde ingen hyrpersonal i somras och alla fick sin semester. När alla lägger schema utifrån sina behov fungerar det ändå, säger enhetschefen Birgitta Uusitalo.

Publicerad 14 nov 2022 11:59
Senast uppdaterad 15 nov 2022 09:00