Fritid & kultur
23 sep 2022

Föreställningen Väven

”Genom cirkusens häpnadsväckande möjligheter och dansens abstraktion rör vi oss under, över, igenom och tillsammans med vävstolen och dess väv. Vi låter kroppen solva, trampa, mata fram och rulla mellan det ömsom lugna och tunga momenten i vävens tillblivelse.”

Välkommen på dansföreställningen Väven!

4 oktober kl 18.00 i gamla sporthallen bjuds det på dansföreställningen Väven. Föreställningen beskrivs som ett möte mellan den rörelsebaserade scenkonsten och den vävande textilkonsten. Vävning är centralt som hantverk, arbete och plats i samhället. Detta förkroppsligas också i föreställningen där själva vävstolen har central del.

I skapandeprocessen träffade Dansinitiativet barn från bl.a. Pajala kommun i åldern 7-9 år för att utgå från deras tankar kring kreativitet, liv och vävning. De var även på besök i vävstugan på Plättis i Pajala och träffade lokala textilhantverksutövare i samtal om vävning.

Dansinitiativets kompani, av Marie Wårell

Fri entré. Från 7 år.

Koreograf: Marie Wårell
​Textilkonstnär: Ida Isak Westerberg 
Danskonstnärer: Moa Autio och Tanja Andersson
Cirkusartist: Mikkel Hobitz 
Kompositör: Mirja Palo
Producent: Erika Pekula Pettersson
Ljusdesign och teknik: Calle Mårtensson 

Målgrupp: Från 7 år
Längd: 40 min

Med stöd av Luleå kommun, Kulturrådet, Region Norrbotten och Sparbanken Nord.
I samarbete med Danskonsulent Norrbotten, Hemslöjdskonsulenten Norrbotten, Pajala kommun & Arjeplogs kommun.

Publicerad 23 sep 2022 12:06
Senast uppdaterad 23 sep 2022 12:09