Familj, stöd & omsorg
24 jan 2022

Intervju med Melinda Jacobs

Pajala kommun fick ta del av ett statligt finansierade projektmedel under våren 2021. Målet med projektet var bland annat att rekrytera fler familjehem, ta fram enkel information till befintliga och blivande familjehem men främst ta fram information till barnen om vilka rättigheter de har och vart de kan vända sig om de inte mår bra.


Resultatet av projektet som pågick från slutet av april 2021 till årsskiftet, blev flera olika typer av broschyrer med enkel och lättförståelig information. Dessutom en uppdaterad handlingsplan för hur Pajala kommun går tillväga vid placeringar av barn.

Alla som blir familjehem åt Pajala kommun får även en välkomstgåva i form av böcker till barn i alla åldrar, men även en handbok till de vuxna.

I projektplanen fanns även en plan att anordna ett event med fokus på familjehem. Melinda Jacobs, familjehemsmamma till det mycket uppmärksammade fallet med Lilla Hjärtat, bjöds in till Pajala för att berätta sin historia. Tyvärr satte pandemin stopp för detta event, men istället för att ställa in ställde vi om. Här ser ni resultatet av projektledaren Sofi Wiippa Lahtis möte med Melinda Jacobs.

Under Länkar kan ni läsa ett reportage med Melinda Jacobs från Dagens Nyheter december 2020 samt klicka er vidare till mer information om familjehem.

Publicerad 24 jan 2022 04:25
Senast uppdaterad 24 jan 2022 04:52