Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Kommun, politik & service
06 maj 2024

Kommunalrådet berättar - april

En intensiv vår går nu mot försommar, än är inte gräsmattorna framme men då det vänder så kommer det att gå fort.

Vi håller just nu på att planera nationaldagsfirandet den 6 juni för fullt, där Sveriges Kung och Drottning samt Norrbottens landshövding kommer att delta. Jag hoppas att ni också tar tillfället i akt och kommer till Soltorget där vi hoppas kunna anordna en jättefin dag tillsammans med er och aktiviteter för alla ålderskategorier. Vi ska ha en folkfest tillsammans!

Sedan mitten på april är Eva Henriksson tillförordnad kommunchef, hon är också ekonomichef. Vi kommer att gå ut med en rekrytering, så mer information om var vi ligger till i processen kommer framöver.

Vi har även startat upp med arbetet med ny översiktsplan, det kommer också innebära att det blir ett antal samrådsmöten som våra invånare kommer att få inbjudningar till. Så håll utkik i våra sociala kanaler men även efter våra annonser.

Vi försöker också svara på ett antal remisser, det gör vi för att föra fram våra åsikter i olika frågor. Det varierar över tid när dessa kommer, men i närtid har vi svarat på remisser om ”Som om vi aldrig funnits – exkludering av tornedalingar, kväner och lantalaiset” och ett särskilt yttrande kring PM43 i renmarksutredningen. Vi arbetar även med ett remissvar för ”Jakt och fiske i renbetesland”.

Jag vill även påminna er företagare att anmäla er till Kvällsfikan som vår utvecklingsavdelning ordnar ungefär en gång i månaden. Nästa tillfälle är den 23 maj i Junosuando. Inbjudan kommer via nyhetsbrevet för företagare, sociala medier och länk kan även hittas på Pajala kommuns hemsida.

Ang. arbetsmarknaden så finns i skrivande stund 127 arbetstillfällen ute på arbetsförmedlingens hemsida. Vi ligger ganska stabilt på ungefär 50 personer som är arbetssökande. En önskan från er som läser detta och inte har sommarjobb färdigt eller kan tänka sig att arbeta inom vården under sommaren - gå in på pajala.se/invanare/jobba-hos-oss/lediga-jobb och ansök. Vi behöver fler inom vård och omsorgsyrkena, inte bara under sommaren utan hela året!

Vi har även varit och uppvaktat ett antal företag som har firat tex 10 års jubileum av deras verksamhet, spännande också att man ser fortsatt utvecklingspotential för sina verksamheter.

Varje månad är vår näringslivsutvecklare ute och besöker flera av våra företagare runt om i kommunen. Jag följer alltid med på ett antal besök i månaden, senaste månaden har vi besökt företagare i centralorten, Muodoslompolo och Tärendö. Vill ni ha besök av oss så hör gärna av er.

Med vänliga hälsningar

Ulrica Hammarström, Kommunalråd

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Ulrica Hammarström

Telefon 0978 - 120 02
E-post
Publicerad 06 maj 2024 02:24
Senast uppdaterad 06 maj 2024 02:24