Kommun, politik & service
07 mar 2024

Vill du vara med och påverka samhället för att stärka ungas hälsa?

Socialstyrelsen söker deltagare till sin expertgrupp inom temat hälsa, kopplat till regeringsuppdraget om ett nationellt hälsoprogram för barn och unga 0-20 år.

Idén är att skapa en expertgrupp med barn och unga för att se till så att fler barn och unga kan vara delaktiga och ha inflytande i beslut som påverkar alla barn och unga i samhället. För att utforma gruppen har de tagit hjälp av Youth 2030 Movement som är en ideell organisation som arbetar för en demokrati där alla har möjlighet att påverka, oavsett ålder.
Nu letar de efter dig som är mellan 13-20 år gammal och som är intresserade av att vara med i denna expertgrupp. 

En chans att påverka! 

Vill du träffa unga från hela Sverige och hjälpa till att göra samhället bättre på att ta hand om barn och unga? Som deltagare i expertgruppen får du chans att påverka hur myndigheter jobbar för att stärka ungas hälsa. Du kommer alltså bidra till att göra samhället bättre för unga samtidigt som du kommer lära dig om hur samhället fungerar, träffa engagerade unga från hela landet och få testa nya och kreativa metoder. I expertgruppen får du chansen att på olika kreativa sätt prata och tänka tillsammans med unga och vuxna experter om problem och lösningar kopplat till hur unga mår. Gruppen kommer till exempel prata om frågor så som: 
  • Vad kan samhället göra för att unga ska må bättre fysiskt och psykiskt?
  • Vilka risker behöver vuxna känna till kopplat till dåligt mående? 
  • Hur ska vuxna prata med unga om deras hälsa? 

Vem kan vara med? 

Alla mellan 13-20 år är experter på hur det är att vara ung idag. Socialstyrelsen letar efter dig som är intresserad av samhället och ungas hälsa, vill hitta sätt att påverka det och är öppen för att samarbeta med andra. Att vara med kostar inget, Youth 2030 Movement bjuder på resa, boende och mat.  

 

Läs mer och anmäl ditt intresse vi länken -> Intresseanmälan hälsoprogrammets expertgrupp för unga (google.com)

 

Sista anmälningsdag är 20 mars

 

Kontakt

Pajala kommun - Växel

Kommunlådan

E-post
Publicerad 04 mar 2024 11:57
Senast uppdaterad 07 mar 2024 08:00