""
Arbete & näringsliv
09 nov 2023

Så var vinterns första kvällsfika för företagare

Ett tjugotal företagare och representanter från Pajala kommun träffades på Bykrogen i Pajala för vinterns första kvällsfika för företag.

Deltagarna fick, utöver kaffe och gott fika från Bykrogen, information om vad som är på gång i kommunen. Robert Hawkins, näringslivsutvecklare i Pajala kommun berättade bland annat:

  • kommunens plangrupp har tagit fram en bostadsförsörjningsplan som kommer behandlas av kommunfullmäktige framöver
  • om du som företagare önskar att detaljplanera ett område är du välkommen att kontakta plangruppen direkt plan@pajala.se
  • teknik och service kommer att upphandla ett nytt avtal för VA och markarbeten (när det blir aktuellt kommer mer information och upphandlingen annonseras i alla kommunens kanaler)
  • innan årsskiftet kommer bygg och miljö att fakturera alla registrerade livsmedelsföretag för den årliga tillsynsavgiften
  • om önskar tillfälligt serveringstillstånd till julhelgerna bör du skicka in ansökan så snart som möjligt då det tar ca 6 veckor att handlägga ärendet. 

Vidare informerade Robert om att kommunens samverkanspartner NyföretagarCentrum Nord anställt en ny företagsrådgivare, Josefin Karlberg, som ersättare för Hans Mörtberg. Josefin kommer att närvara vid nästa kvällsfika för företagare. 

Samtal om företagarförening

Under kvällen lyftes även behovet av en företagarförening. Från kommunen sida ser man att det skulle underlätta kontakt och dialog med företagare i kommunen. Det skulle även förenkla samverkan kring utveckling- och förbättringsförslag. Företagare som tidigare varit del av en företagarförening lyfte att en förening skapar förutsättningar för företagare i kommunen att driva frågor tillsammans, underlätta för dialog med kommunen och möjliggör för nätverkande mellan företagare. 

För att starta en förening behövs till en början sex personer till styrelsen, om man är intresserad av att sitta med i styrelsen eller har tips på någon som man tror skulle passa kan man kontakta Robert Hawkins, som kan vara behjälplig med samordning inför uppstart av föreningen. 

Nästa träff

I december kommer nästa kvällsfika för företag att anordnas, datum och plats är ännu inte bestämt men håll utkik i Pajala kommuns kanaler för mer information. Som företagare kan du även prenumerera på kommunens nyhetsbrev för företagare, du får då månadsvis information från kommunen  som är relevant för dig som företagare. 

Vi från Pajala kommun vill tacka alla er som kom till onsdagens kvällsfika och för att ni delade med er av era tankar, funderingar och synpunkter. Vi hoppas att vi ses igen i december. 

Om kvällsfika för företag 

Pajala kommun anordnar de här träffarna för att möjliggöra en nära dialog med er i näringslivet. Vi vill också erbjuda en mötesplats för dig som lokal företagare där du kan träffa andra Pajalaföretagare och företrädare för Pajala kommun.
Företagsträffarna är kostnadsfria.

Kontakt

Näringslivsutvecklare

Robert Hawkins

Email
Telefon nr: 0978-12112
Publicerad 09 nov 2023 10:46
Senast uppdaterad 09 nov 2023 11:06