Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Joel Medelid, kostchef Pajala kommun
Kommun, politik & service
19 okt 2023

Vi firar Offentliga måltidens dag

Varje dag serveras drygt 3 miljoner måltider inom offentlig sektor i Sverige. Idag, den 19 oktober är det Offentliga måltidens dag som är en dag då vi hyllar alla dessa fantastiska måltider och uppmärksammar allt arbete bakom dem.

Varje dag serveras det ca 1300 portioner i våra kommunala förskolor, skolor och inom äldrevården i Pajala kommun. Det arbetar totalt 22 personer i kommunens produktions och mottagningskök som ser till att det finns måltider att servera 365 dagar om året.

- I möjligaste mån försöker vi använda råvaror från norrländska livsmedelsproducenter och när det är möjligt, särskilt vid speciella tillfällen, handlar vi lokalt, berättar Joel Medelid, kostchef i Pajala kommun.

Matsedlarna till skolan sätts samman utifrån undersökningar av elevernas favorit respektive minst favoriträtter samt styrs av budget, lagar och regler.

- Enligt våra undersökningar är favoriträtterna i Pajala kommuns skolor köttbullar och makaroner, lasagne och tacos, säger Joel Medelid.

De offentliga måltiderna har stor betydelse för att främja folkhälsan, nå målen i Agenda 2030 och stärka svensk matproduktion. Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. MATtanken förstärker dagen i samverkan med Måltidsakademien.

""
""
""
""

Kontakt

Enhetschef Kost och hygien

Joel Medelid

E-post:
Publicerad 06 okt 2023 11:56
Senast uppdaterad 19 okt 2023 08:00