""
Mikael Sturk, Linda Karlsson & Stina Älverud
Fritid & kultur
27 okt 2023

God uppslutning på After-Work för idrottsföreningar

Ett 30-tal personer från olika föreningar runt om i kommunen samlades på Folkets hus under onsdagskvällen för att delta på den After-Work som RF-SISU Norrbotten anordnade tillsammans med Pajala kommun.

Under kvällen blandades mat med prat. Deltagarna bjöds på en gemensam middag och fick möjlighet att prata om engagemang och hur man tillsammans kan utveckla samverkan mellan olika aktörer i kommunen.

- Vårt mål med den här typen av kvällar är att deltagarna fylls med inspiration, motivation och kreativa idéer för idrottens framtid, berättar Stina Älverud, idrottskonsulent RF-SIUS Norrbotten.

Från Pajala kommun medverkade Mikael Sturk, fritidschef. Han berättade om idrottens betydelse för kommunen, vilka föreningsbidrag som finns att söka samt visade statistik för barn & ungdomsidrott i Pajala kommun.

- Vår ambition är att anordna möten där vi får chansen att träffa föreningar för att kunna fånga upp deras behov och informera om vad vi gör, vad som är på gång och vad vi kan hjälpa till med. Så den här kvällen kan ses som en uppstart för framtida föreningsforum, säger Mikael Sturk.

After-Worken riktade sig till personer som har rollen som tränare, föreningsledare i styrelser och föreningens arbetsgrupper samt potentiella blivande ledare. Under kvällen medverkade föreningspersoner från flertalet föreningar som är verksamma runt om i kommunen bland annat IFK Tärendö Basket, Narkens IF och Pajala IF.

Agendan för kvällen

  • Syfte
  • Information från Pajala kommun – idrottensbetydelse, föreningsbidrag & statistik för barn och ungdomsidrott i kommunen.
  • Inspiration - att skapa engagemang
  • Mat & prat
  • Ekonomiska stöd & samverkan med RF-SISU
  • Föreningsexempel
  • Gruppsamtal och framtida samverkan mellan föreningar
  • Summering och framtidens arbete
""
Klara Åstrand & Anna Uusitalo, Pajala IF
""

Kontakt

Enhetschef Fritid och service

Mikael Sturk

E-post:
Publicerad 26 okt 2023 12:11
Senast uppdaterad 27 okt 2023 08:00