Bygga, bo & miljö
01 jun 2023

Byggnadsvårdsdagar 2-4 juni i Pajala och Övertorneå

Välkommen på en temavecka i byggnadsvårdens tecken! Pajala och Övertorneå gästas av några av Sveriges hetaste föreläsare inom byggnadsvård och ödehusrörelsen. Under helgen hålls även workshops, studiebesök i gamla hus som renoveras eller som är till salu och du får träffa företag som har gedigen kunskap inom byggnadsvård.

Med denna vecka vill vi ge inspiration, kunskap och råd för dig som drömmer om att renovera ett hus eller du som redan börjat. Aktiviteter hålls både i Pajala och Övertorneå kommuner.

Programmet i korthet

Fredag 2 juni

Kvällscafé på Tärendö Hembygdsgård

kl 18-20

Välkommen på kvällscafé på den vackra Tärendö Hembygdsgård som är en av Norrlands mest bevarade gårdar med över 2000 föremål . Hembygdsgårdens guider visar oss runt bland byggnader och föremål och muraren Sven-Erik Mukka som bygger och renoverar kakelugnar, rörspisar och murade bakugnar berättar om olika modeller och funktioner .

Tärendö Husmodersförening serverar fika och kaffe.

100 kr inklusive fika , betalas på plats med Swish eller kontanter

-----------------------------

Lördag 3 juni

Gamla skolan i Vitsaniemi/ Risudden

kl: 11.00-15.00

Föreläsning och workshop med Robert Danielsson, Gustav Bergström och Rickard Löwall; om ödehus, fönsterrenovering och linoljefärg. Mini-mässa med företag inom färg, inredning och snickeri och studiebesök på en gammal gård som också är till salu. Vi håller till på den gamla skolan i Vitsaniemi/Risudden

Café med våfflor, fika och kaffe.

Inträde: 150 kr betalas på plats med Swish eller kontanter

----------------------

Söndag 4 juni

Erkheikki Folkets Hus

Kl: 11.00-16.00

Föreläsning och workshop med Robert Danielsson, Kent Vesterlund och Rickard Löwall; om ödehus, byggnadsvård och linoljefärg. Vi får en guidad tur med byggnadsvårdare hos familjen Karinen Sturk som varsamt påbörjat restaurering av en gammal gård. Träffa lokala företag inom timring, inredning och färg.

Café med våfflor, fika och kaffe

Inträde: 150 kr betalas på plats med Swish eller kontanter

------------------------

Se hela programmet via länken nedan.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor

 

Kontakt

Marknadsföring och inflyttning Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 01 jun 2023 02:47
Senast uppdaterad 01 jun 2023 02:48