""
Foto: Camva
Kommun, politik & service
24 apr 2023

Längre handläggning- och svarstider hos Bygg- och miljöavdelningen

Under våren och sommaren ökar antalet inkommande ansökningar till Bygg- och miljöavdelningen. Högt ärendeinflöde i kombination med vakanser i verksamheten har medfört att handläggning- och svarstider kan bli något längre.

Bygg- och miljöavdelning har haft en lägre bemanning under hela året och det kommer att pågå fram till hösten. Vi kommer att prioritera telefontiderna för rådgivning. Vi rekommenderar er dock att skicka er förfrågan till byggmiljo@pajala.se 

Bygg- och miljöavdelningens telefontider

Måndag: kl.13-15

Tisdag: kl.8-11

Onsdag: kl. 13-15

Torsdag: kl. 8-11

Fredag: kl.8-11

 

Vi arbetar ihärdigt med rekrytering och vår förhoppning är att vi är fulltaliga till hösten. Fler kommuner med oss har samma utmaning och det är därför svårt att rekrytera handläggare. Under de omständigheter som råder kan vi inte ge några besked på hur lång handläggningstiden blir för ditt ärende.

Två tips för snabbare handläggning:

  • Säkerställ att ditt ärende är komplett när du skickar in ansökan och att ritningar är fackmässigt utförda.
  • Använd gärna vår e-tjänst.

Om du har frågor gällande om din ansökan har kommit in och registrerats så kan du kontakta oss via e-post. Vänta några dagar efter att du skickat in din ansökan eftersom det kan vara viss fördröjning på registreringen av handlingar.

Tack för er förståelse!

Kontakt

Bygg- och miljöavdelningen

E-post:
Publicerad 24 apr 2023 08:29
Senast uppdaterad 24 apr 2023 08:42