seminarium om nya riskklassningsmodellen
Arbete & näringsliv
10 feb 2023

Seminarium om nya riskklassningsmodellen

2023 kommer alla livsmedelsföretag klassas enligt Livsmedelsverkets nya modul. Tisdag den 14 februari kl.9-11 bjuder Livsmedelsverket in till ett digitalt seminarium om den nya riksklassningsmodellen.

Tisdagen den 14 februari klockan 9-11 bjuder Livsmedelsverket in till digitalt seminarium där du som företagare eller branschrepresentant kan delta för att få mer information om den nya riskklassningsmodellen. I slutet av seminariet finns möjlighet för deltagarna att ställa frågor. För dig som inte kan delta denna tid kommer Livsmedelsverket att spela in presentationen, så du kan ta del av den i efterhand.

Ingen föranmälan krävs. För att delta vid seminariet klickar du helt enkelt på möteslänken som du hittar nedan under "Läs mer". 

 

Bakgrund

Från och med nästa år kommer kontrollmyndigheterna att börja använda ett nytt sätt att beräkna hur mycket kontroll som livsmedelsföretag ska få.

Arbetet med en ny modell för att beräkna hur mycket kontroll som livsmedelsföretag ska få, så kallad riskklassning, har pågått under flera år. Efter två remissomgångar har Livsmedelsverket tidigare i år beslutat om en färdig modell.

Under 2023 kommer kontrollmyndigheterna att påbörja arbetet med att klassa om redan verksamma livsmedelsföretag och beräkna hur mycket kontroll dessa ska få varje år från och med 2024. Kontrollmyndigheterna kommer att behöva ta in nya uppgifter om alla livsmedelsföretag för att kunna göra denna omklassning.

Livsmedelsverket kommer under januari 2023 publicera skriftlig information om den nya riskklassningsmodellen på vår webbplats. Fram till dess kan du läsa Livsmedelsverkets vägledning om den nya modellen som publiceras löpande på Kontrollwiki.

 

Texten är tagen från livsmedelsverket.se (2023-02-10)

Kontakt

Livsmedelsverket

Telefon: 018-17 55 00
Växelns öppettider: 8:00 - 16.00

E-post livsmedelsverket@slv.se

Publicerad 10 feb 2023 09:21
Senast uppdaterad 10 feb 2023 09:21